Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 1,8 milioane de lei, reținută de inspectorii vamali

de | 26.09.2024 22:05 | Național, Eveniment

O nouă captură impresionantă a inspectorilor vamali.

Aproximativ 1.800 de perechi de încălțăminte sport, susceptibile de a fi contrafăcuțe, au fost reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, în urma unui control efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China.

Potrivit Autorității Vamale Române, marfa aparținea unei societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova.

Controlul, desfășurat pe 24 septembrie 2024, a scos la iveală produse care ar putea aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internațional. Dacă produsele ar fi fost vândute pe piață ca originale, valoarea acestora ar fi fost de aproximativ 1,8 milioane de lei.

În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, transmite Autoritatea Vamală Română

Mărfurile contrafăcute, deși se vând la prețuri atractive, pot prezenta riscuri majore pentru sănătatea și siguranța consumatorilor.

Foto: Autoritatea Vamală Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 370 de amenzi date într-o singură zi de polițiștii argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China | Constanța | Republica Moldova

Ultimele articole