Incendii în trei localități din Argeș! Peste 2 hectare de teren distruse de flăcări

de | 07.09.2024 19:56 | Județean, Eveniment

Astăzi, pompierii argeșeni au intervenit în trei zone ale județului pentru a stinge incendii provocate de arderi necontrolate. În urma acestora, au fost distruse peste 2 hectare de teren.

Cele mai afectată zonă a fost comuna Leordeni, unde aproximativ 200.000 mp de vegetație uscată și litieră de pădure au fost mistuite de flăcări. În orașul Ștefănești au ars 6.000 mp de vegetație și mărăciniș, iar în comuna Călinești, flăcările au afectat aproximativ 300 mp de vegetație uscată.

Autoritățile reamintesc că arderile necontrolate sunt interzise, iar sancțiunile pentru nerespectarea legii sunt aspre. Amenzile variază între 7.500 și 15.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 și 100.000 lei pentru persoanele juridice. De asemenea, arderea miriștilor și a vegetației din ariile protejate poate fi pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă, dacă pune în pericol viața, sănătatea umană, animală sau vegetală.

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost”, premiat la Festivalul de la Veneția

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călinești | Leordeni