Val de incendii de vegetație în România! Peste 2.000 de hectare distruse de flăcări în doar 24 de ore

de | 10.09.2024 10:04 | Național, Eveniment

Incendiile de vegetație din ultimele 24 de ore au devastat peste 2000 de hectare de teren în România, amenințând vieți omenești și provocând daune grave mediului înconjurător. Pompierii trag un semnal de alarmă asupra acestei situații critice și reamintesc cetățenilor că arderea vegetației din proprie inițiativă este strict interzisă și poate avea consecințe tragice.

275 au fost incendii de vegetație în doar 24 de ore

Ziua de 9 septembrie a fost marcată de un număr semnificativ de incendii de vegetație în România. Pompierii au avut de gestionat 1.958 de misiuni la nivel național, intervenind pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor și alte operațiuni de protecție a comunităților.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat pentru stingerea a 341 de incendii, dintre care 275 au fost incendii de vegetație, afectând peste 2.000 de hectare de teren. Autoritățile reamintesc faptul că arderea vegetației este interzisă prin lege, iar amenzile pentru încălcarea acestei reglementări pot ajunge până la 15.000 de lei pentru persoane fizice și 100.000 de lei pentru persoane juridice.

Pe lângă intervențiile la incendii, echipajele operative au desfășurat 229 de misiuni de salvare și protecție, iar echipajele SMURD au asistat medical aproximativ 1.400 de persoane în 1.388 de intervenții.

De asemenea, au fost transmise 8 mesaje RO-ALERT, dintre care 6 pentru semnalarea prezenței urșilor în județele Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava și Vrancea, și 2 pentru degajări mari de fum în județele Mehedinți și Mureș.

Foto: Captură video Facebook IGSU

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni? Anunțul meteorologilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bistrița | Buzău | Mehedinți | RO-ALERT | Suceava | Vrancea

Ultimele articole