Pe parcursul nopții trecute, pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină în comuna Berevoești, unde un incendiu puternic a izbucnit într-o gospodărie.
La sosirea echipajelor, flăcările violente cuprinseseră o casă bătrânească pe o suprafață de aproximativ 150 mp, existând riscul extinderii la o a doua locuință din aceeași gospodărie.
Din fericire, nu au fost raportate victime, însă intervenția este deosebit de dificilă din cauza accesului îngreunat în zonă. Alimentarea autospecialelor cu apă s-a realizat dintr-o fântână, ceea ce a prelungit durata operațiunilor.
Din păcate, casa a ars integral după ce proprietarii au lăsat afumătoarea aprinsă peste noapte ca să afume produsele făcute din porcul pe care tocmai îl tăiaseră.
Pompierii au reușit să salveze casele din jur, însă imobilul afectat a ars în totalitate.
Proprietarii au preparat produse tradiționale, iar apoi le-au pus la afumătoare, pe care au lăsat-o aprinsă peste noapte. Focul s-a extins la toată afumătoarea, iar cum aceasta era lipită de casă, la întreg imobilul, care a ars integral.
Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au intervenit în comuna Berevoești pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.
Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările violente se manifestau generalizat la o casă bătrânească, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, și prezentau pericol de propagare la o a doua locuință aflată în aceeași gospodărie.Concomitent cu misiunea de protecție a construcțiilor învecinate, pompierii au acționat și pentru stingerea incendiului
Nu au fost identificate victime ale evenimentului, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului este foc deschis în spații închise, de la o afumătoare care se afla lipită de casă.”, transmite Isabela Petre, purtător de cuvânt ISU Argeș
Deși le-a ars aproape tot, proprietarii sunt mulțumiți că au scăpat cu viață.
Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, ISU Argeș recomandă următoarele:
- afumătorile trebuie construite din zidărie de cărămidă şi materiale incombustibile;
- amplasați afumătorile la o distanță de siguranţă faţă de restul construcţiilor;
- supravegheați afumătorile pe toată perioada funcţionării;
- nu folosiți afumători improvizate ori amplasate în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile;
- nu folosiți afumători improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi de la coşul de fum sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului, ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curățare;
- aveți în vedere să evitați scurgerea grăsimilor pe zone fierbinți ori în contact cu sistemul de producere a fumului.
Foto/Video: ISU Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Unde au fost găsite cele două surori din Pitești date dispărute de familie