Incendiu devastator la pensiunea Ferma Dacilor. A fost găsită a şaptea victimă, un minor

de | 27.12.2023 11:23 | Eveniment, Național

Bilanțul incendiului de la pensiunea din Prahova este tot mai tragic. Până acum, șapte persoane au fost găsite decedate printre ruinele clădirii ce a fost cuprinsă de flăcări chiar în cea de-a doua zi de Crăciun.

Departamentul pentru Situați de Urgența Prahova a anunțat, în această dimineață, că a fost extrasă cea de-a șaptea victimă carbonizată din incendiul de la Ferma Dacilor.  Este vorba de un minor.

A fost extrasă cea de-a şaptea victimă carbonizată (minor)”, a transmis ISU Prahova

Reamintim că „Ferma Dacilor”, o pensiune din Tohani, s-a făcut scrum marți dimineața. Șapte persoane au murit, iar o alta este dată dispărută și căutată de autorități.

Pensiunea, care nu avea autorizație de incendiu, a ars în întregime. La momentul la care au ajuns pompierii, persoanele de la parter reușiseră să iasă din imobil.

În momentul izbucnirii incendiului, în incinta clădirii se aflau 26 de persoane. 18 persoane s-au autoevacuat, iar două dintre acestea au ajuns la spital cu arsuri minore.

Inițial, 8 persoane au fost date dispărute. În timpul stingerii incendiului, pompierii de la fața locului au extras ieri 6 victime carbonizate.

Mai multe informații despre acest subiect AICI.

Potrivit antena3.ro, pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici autorizație de construcție. Prefectul județului Prahova a declarat că pensiunea avea doar un certificat de edificare a construcțiilor, eliberat în baza unui raport de expertiză.

După lichidarea incendiului, aseară am convocat, la sediul primăriei, administrația locală, am evaluat primele documente, am constatat că nu există autorizație de construcție, proprietarii au intrat în legalitate în toamna anului 2020, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției.

Acum, eu am convocat toate structurile de specialitate, urmând să facem o evaluare a tuturor documentelor și să vedem cronologia acestor hârtii și cronologia controalelor care s-au făcut la pensiunea respectivă”, a declarat prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu

sursă foto: captură video

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) BREAKING NEWS! 8 persoane decedate sau dispărute într-un uriaş incendiu la o cunoscută pensiune din Prahova!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ferma Dacilor | Prahova

Ultimele articole