Incendiu puternic de vegetație în Maramureș. Sute de pompieri se luptă cu flăcările

de | 07.09.2024 20:27 | Național, Eveniment

În prezent, pompierii din Maramureș, sprijiniți de echipe din județele limitrofe și de forțe ale Ministerului Apărării Naționale, luptă pentru limitarea unui incendiu devastator de vegetație și litieră de pădure care afectează zonele dintre localitățile Lăpușel, Coltău și Arieșu de Pădure. Incendiul a cuprins aproximativ 500 de hectare.

- Incendiu puternic de vegetație în Maramureș. Sute de pompieri se luptă cu flăcările

Potrivit news.ro, flăcările s-au extins cu repeziciune și au afectat deja șapte locuințe și un rezervor de motorină. Deși nu s-au înregistrat victime, aproximativ 90 de persoane au fost evacuate preventiv, inclusiv turiști de la o pensiune din zonă.

incendiu mm - Incendiu puternic de vegetație în Maramureș. Sute de pompieri se luptă cu flăcările incendiu mm 2 - Incendiu puternic de vegetație în Maramureș. Sute de pompieri se luptă cu flăcările incendiu mm 3 - Incendiu puternic de vegetație în Maramureș. Sute de pompieri se luptă cu flăcările

Potrivit IGSU, efectivele de intervenție includ 250 de subofițeri și 12 ofițeri de la ISU Maramureș, 40 de subofițeri din județele limitrofe, precum și forțe de la MAI (IJJ și IPJ) și două avioane Spartan din partea Ministerului Apărării Naționale.

Traficul pe DN 1C a fost oprit în zona localității Lăpușel pentru a permite intervenția echipajelor de pompieri. Din cauza degajărilor mari de fum, autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert pentru a avertiza populația din zonă.

Pompierii continuă să lucreze pe mai multe sectoare pentru a localiza și stinge incendiul. Două dintre cele trei focare sunt în curs de lichidare, iar forțele de intervenție sunt suplimentate cu personal aflat în turele libere pentru a răspunde eficient la situația de urgență.

Sursă foto:Digi24/ISU Maramureș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost”, premiat la Festivalul de la Veneția

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RO-ALERT