Un nou incendiu de vegetație uscată în Argeș! Pompierii intervin la Costești!

de | 13.08.2024 11:55 | Costești, Eveniment

Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în orașul Costești, zona Pârvu Roșu.

UPDATE

Pompierii ajunși la locul solicitării au constatat că incendiul se manifestă violent la suprafață de aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată.

Totodată, în urma evenimentului este afectată și o casă care nu este locuită, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, cu posibilitate de propagare la o altă locuință.

stop arderilor de vegetatie - Un nou incendiu de vegetație uscată în Argeș! Pompierii intervin la Costești!

Pompierii militari trag un nou semnal de alarmă cu privire la aceste arderi necontrolate, deoarece pot fi necruțătoare.

Cetățenii trebuie să conștientizeze faptul că în doar câteva momente, toată agoniseala de-o viață poate fi distrusă și se poate ajunge chiar și până la pierderea de vieți omenești.

Totodată amintesc că nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

„Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”,, mai amintesc pompierii argeșeni.

 

Foto: ISU Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Băiculești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pârvu Roșu

Ultimele articole