La Congresul Național. Marcel Ciolacu a fost ales președinte al PSD și candidatul la alegerile prezidențiale

de | 24.08.2024 11:33 | Național, Politic

Social-democrații s-au reunit astăzi, la Romexpo, într-un congres convocat pentru a stabili candidatul PSD la alegerile prezidențiale și pentru a alege conducerea partidului. Ieri, președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, a publicat pe pagina de Facebook un mesaj de susținere pentru premierul Marcel Ciolacu.

UPDATE1:

”PSD Argeș îl susține și sunt sigur că și argeșenii îl vor vota”

Sursă foto: PSD Arges

Delegația PSD Argeș, condusă de președintele Ion Mînzînă, de ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și de prim-vicepreședinții Cristian-Gentea, primar al Piteștiului, și Remus Mihalcea, deputat, a fost cea mai numeroasă de la Congres, fiind formată din peste 100 de membri.
PSD Argeșul și-a afirmat cu tărie susținerea totală pentru Marcel Ciolacu, viitorul președinte al României!
Sursă foto: PSD Arges
“Marcel Ciolacu este candidatul PSD pentru funcția de președinte al României. PSD Argeș îl susține și sunt sigur că și argeșenii îl vor vota. Marcel Ciolacu va fi președintele tuturor românilor!
Ca prim-ministru, a demonstrat profesionalism și patriotism, fiind garantul că România și românii pot fi tratați ca parteneri egali. PSD, sub conducerea sa, a scos țara din măsurile greșite ale guvernelor PNL-USR, aducând echilibru, echitate și stabilitate.
Guvernarea condusă de Marcel Ciolacu a fost cea mai performantă din istoria României, cu un program amplu de modernizare. În Argeș, investițiile în infrastructură depășesc 1,5 miliarde de euro.
Marcel Ciolacu este omul construcției și poate fi președintele care să reconstruiască România așa cum ne-o dorim cu toții!”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, potrivit informării celor de la PSD Argeș

UPDATE:

Marcel Ciolacu a fost votat ca președinte al PSD cu: 2.253 voturi pentru; 6 voturi contra; 5 abțineri. În total au fost exprimate 2.264 de voturi. Pentru candidatura la prezidențiale: 2.257 voturi pentru; 4 contra și 3 abțineri.

Ministrul Muncii, Simona BucuraOprescu, apunctat în cadrul discursului susținut la Congresului PSD, că tocmai s-a finalizat cea mai amplă reformă a Guvernului prin noua Lege a pensiilor: ”Noi încheiem cea mai mare reformă a sistemului public de pensii din România. Noi toți simțim nevoia de echitate, nevoie de echilibru în sistemul de pensii.  Este o reformă asumată și făcută de PSD, cea mai importantă reformă a Guvernului Ciolacu.

”Să le dăm românilor președintele pe care îl merită după 20 de ani!”

În discursul susținut, liderul PSD,Marcel Ciolacu, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale. De altfel, acesta a punctat că unul dintre obiectivele sale va fi să pună capăt disputelor între Guvern și președintele României:”Reînnoirea, Reconstruirea și Reconectarea unei țări nu se pot face cât ai bate din palme. Sunt conștient de asta. Nu există o baghetă magică. Trebuie timp.

Însă eu cred în acest proiect. Pentru că eu cred în această țară!

M-am născut și am crescut în această țară. Îi datorez totul. Cred în spiritul românesc. Aceasta este sursa speranței mele și a credinței că vom reuși!

Trebuie să ne asumăm din nou drumul cel greu. La fel cum am făcut-o acum patru ani cu partidul nostru. La fel cum am făcut-o și la guvernare. Și cum am reușit de fiecare dată să redăm încrederea oamenilor în viitor.

Vă asigur că dorința de a schimba istoria este prezentă peste tot în România.

Să le dăm românilor președintele pe care îl merită după 20 de ani! Un președinte pentru toți! Dumnezeu să ocrotească Români și pe români!”, a punctat Marcel Ciolacu.

La Congresul PSD sunt peste 2000 de delegaţi. Reprezentanții PSD vor vota cu ajutorul telefonului după ce vor scana un cod QR. Astfel, rezultatul votului va fi cunoscut în 15 minute.

ciolacu congres psd - La Congresul Național. Marcel Ciolacu a fost ales președinte al PSD și candidatul la alegerile prezidențiale

Moțiunea cu care candidează echipa lui Ciolacu se numește ”Aici pentru români”, potrivit hotnews.ro. Potrivit sursei citate, iară și lista de conducere cu care candidează Marcel Ciolacu:

  • Ion Marcel Ciolacu – Președinte
  • Sorin Mihai Grindeanu – Prim-vicepreședinte
  • Daniel Băluță- Prim-vicepreședinte
  • Florin Nicolae Jianu – Vicepreședinte – Antreprenoriat, IMM-uri și Mediul de Afaceri
  • Lia Olguța Vasilescu – Vicepreședinte – Muncă și Protecție Socială
  • Gheorghe Șoldan – Vicepreședinte – Dezvoltare Regională și Locală
  • Gabriel Valer Zetea – Vicepreședinte – Administrație și Infrastructură
  • Vasile Dîncu – Vicepreședinte – Afaceri Europene
  • Victoria Stoiciu – Vicepreședinte – Relația cu ONG-uri și Dialog Civic
  • Mihnea Costoiu – Vicepreședinte – Educație și Cercetare
  • Elisabeta Lipă – Vicepreședinte – Sport
  • Marian Neacșu – Vicepreședinte – Regiunea București-Ilfov
  • Dumitrița Gliga – Vicepreședinte – Regiunea Centru
  • Corneliu Ștefan – Vicepreședinte – Regiunea Sud
  • Ionuț Florin Pucheanu – Vicepreședinte – Regiunea Sud-Est
  • Iulian Claudiu Manda – Vicepreședinte – Regiunea Sud-Vest
  • Laurențiu Nistor – Vicepreședinte – Regiunea Vest
  • Emil Radu Moldovan – Vicepreședinte – Regiunea Nord-Vest
  • Adrian Dragoș Benea – Vicepreședinte – Regiunea Nord-Est
  • Paul Stănescu – Secretar General
  • Mihai Tudose – Președinte Consiliul Național.

”Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD pentru funcția de președinte al României. Va avea susținerea PSD Arges și sunt convins că va avea și voturile argeșenilor. Tot așa cum sunt convins că va fi susținut de toți românii, pentru că Marcel Ciolacu va fi președintele tuturor Românilor!

Prin tot ceea ce a făcut în mandatul de prim-ministru al României, Marcel Ciolacu a arătat nu doar profesionalism și patriotism, a arătat că poate fi garantul că România și românii pot fi tratați cu adevărat ca parteneri egali. Marcel Ciolacu și PSD au scos românii și firmele românești din negura măsurilor aberante luate de guvernările PNL-USR.

Guvernarea PSD condusă de Marcel Ciolacu a arătat echilibru, echitate, solidaritate și stabilitate.

Guvernarea PSD condusă de Marcel Ciolacu a fost cea mai performantă din istoria României.

În mandatul lui Marcel Ciolacu se derulează cel mai amplu program de modernizare a României! Numai în Argeș, numai investițiile în infrastructură națională care vizează și județul nostru depășesc 1,5 miliarde de euro!

Am spus de fiecare dată că voi susține echipa care are viziunea construcției! Marcel Ciolacu este omul construcției!

Pentru prima dată de la aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană, România poate avea un proiect de țară adevărat!

Marcel Ciolacu poate fi președintele care reconstruiește România așa cum ne-o dorim noi, românii, cu toții!”,  a fost mesajul transmis de Ion Mînzînă pe pagina de Facebook.

Știre în curs de actualizare.

Sursă foto: screenshot Facebook PSD.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Important pentru românii din străinătate. Totul despre votul prin corespondență la prezidențiale și parlamentare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole