Au început înscrierile la Academia de Poliție! Peste 800 de locuri disponibile

de | 18.07.2024 18:36 | Lifestyle, Național

Vești bune pentru cei care își doresc o carieră de ofițer în Ministerul Afacerilor Interne. Au început înscrierile la Academia de Poliție!

Dintre cele 880 de locuri scoase la concurs, 540 de locuri sunt la specializarea Ordine și siguranță publică, 290 la specializarea Drept și alte 50 la Facultatea de pompieri.

Potrivit MAI, din totalul de locuri scoase la concurs, 780 sunt la buget, iar 100 sunt la taxă.

Atenție! Cererile de înscriere vor fi depuse exclusiv online, în format electronic pe adresa de e-mail a unității de recrutare până la data de 28 iulie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Unități de recrutare sunt structurile de resurse umane ale inspectoratelor județene, subordonate Inspectoratelor Generale de Poliție/Jandarmerie/Pompieri/Frontieră, din județele în care candidatul domiciliază, respectiv structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale din municipiul București.

Cererea de înscriere va fi însoțită de consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar”, transmit reprezentanții MAI

Conform calendarului de concurs, prima etapă va fi evaluarea psihologică, care va avea loc până pe 7 august, inclusiv în zilele de week-end.

Data limită de depunere a tuturor documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare este 9 august a.c., inclusiv dovada achitării taxei de înscriere.

Precizăm că taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic, potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la secțiunea Admitere.”, adaugă reprezentanții MAI

După evaluarea psihologică va urma proba fizică (traseul practic-aplicativ), care este eliminatorie. Aceasta se va ține la sediul instituţiei de învăţământ, în perioada 20 – 29 august.

Ulterior candidații vor susține proba scrisă de verificare a cunoștințelor, care este programată pentru data de 31 august și va fi, de asemenea, susținută la sediul Academiei de Poliție.

Pentru persoanele care candidează pentru locurile de la  specializarea Ordine și siguranță publică, proba scrisă presupune evaluarea cunoștințelor la limba română, istorie și o limbă străină la alegere dintre engleză, franceză și germană. Candidații înscriși pentru unul dintre locurile de la pompieri vor susține evaluarea cunoștințelor la matematică și fizică.”, mai transmit reprezentanții MAI

Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul MAI, la secţiunea Carieră/Instituţii de învăţământ/formare profesională (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), unde au fost publicate datele legate de organizarea şi desfăşurarea recrutării şi selecţiei candidaţilor în vederea participării la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenţă la Academia de Poliţie.

Foto: accentmedia.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vântul puternic face ravagii în Argeș!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Ioan Cuza | București | Ministerul Afacerilor Interne