A început livrarea parapetelui de protecție pe tronsonul 1 al DEx12, Craiova-Pitești

de | 18.06.2024 11:47 | Național, Administrație

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova anunță că a început livrarea parapetelui de protecție pe tronsonul 1 al DEx12, Craiova-Pitești.

Sursă foto: Facebook Cristian Pistol.

”A început livrarea parapetelui de protecție pe tronsonul 1 al DEx12, Craiova-Pitești.
Mobilizarea Antreprenorului este bună, acesta fiind mobilizat pe toate tipurile de lucrări rămase de executat.

De la ultima prezentare a santierului, au fost livrate primele transporturi cu parapete, zilele astea va începe montarea și s-a început montarea stâlpilor de iluminat.

Procentul fizic este de 44,25%, din contractul pentru finalizarea lucrărilor.

Per total proiect, stadiul fizic depășește 75%.”, anunță cei de la DRDP Craiova pe pagina de Facebook.

Constructorul care execută lucrarea,asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI AS – STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL – VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL, a preluat contractul în august 2023, după rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. Noul constructor a ajuns la 44,25% lucrări executate din cele contractate, însă per total proiect, pe tronsonul de 17,7 km (Craiova – Robănești),  stadiul fizic depășește 75%. Termenul asumat prin contract de finalizare a lucrărilor este primăvara anului viitor, dar constructorul s-a angajat să încheie lucrările până la finele acestui an, potrivit informațiilor apărute în presa națională. Tronsonul 1 al DEx 12 – cel mai scurt dintre cele patru tronsoane care însumează 121,25 km, este primul început. Tronsonul 3 a fost dat în circulaţie la sfârșitul anului 2023, iar Tronsonul 4 va fi gata la finalul acestui an. Tronsonul 2 a fost deschis integral circulației în 2022.

Valoare contractului este de 439,29 milioane de lei făra TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Sursă foto: screenshot Facebook DRPD Craiova și Facebook Cristian Pistol.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Măsuri impuse de legislația în vigoare. Terenurile trebuie curățate de ambrozie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Craiova | Cristian Pistol | Dex 12 | Pitești

Ultimele articole