Incident grav în Parâng! Doi bărbați au căzut de la înălțime în timp ce reparau un telescaun

de | 05.07.2024 15:33 | Național, Eveniment

Un incident grav avut loc în această după-amiază în Munții Parâng. Doi bărbați au suferit răni grave după ce au căzut de la înălțime.

Potrivit servuspress.ro, se pare că cei doi efectuau lucrări de mentenanță la telescaunul ce leagă Petroșani de stațiunea Parâng, iar în timp ce se deplasau cu acesta, s-a rupt cablul de tractare şi au căzut de la o înălţime de circa opt metri.

Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 12:00 și s-a produs între primii 2 piloni ai instalației de transport pe cablu.

La fața locului s-au deplasat  mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțe, dar și salvamontiști. Și inspectorii ITM au ajuns în zonă.

La sosirea salvatorilor, cele 2 persoane erau conștiente, dar prezentau multiple traumatisme. Echipajele medicale ale SMURD și S.A.J. le-au acordat primul ajutor calificat.

Bărbații au fost coborâți de pe munte și transportați la spital, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate. Unul dintre ei a suferit fractură de coloană şi fractură deschisă la picior.

În cauză, poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de  securitate și sănătate în muncă, respectiv nerespectarea acestor măsuri, ancheta urmând a fi coordonată de procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani şi ITM Hunedoara.

Sursă foto: Facebook HD 365 TV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Traficul pe Valea Oltului se închide. Care sunt rutele ocolitoare propuse de autorități

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Hunedoara | Munții Parâng | Parâng

Ultimele articole