Incident în timpul capturării unui urs pe Transfăgărășan! Cu un copil în brațe, un bărbat s-a oprit să facă poze cu animalul sălbatic

de | 13.09.2024 00:00 | Județean, Eveniment

Un bărbat a pus în pericol viața unui copil pentru a face o fotografie cu un urs aflat în curs de relocare.

Turistul a oprit autoturismul pe Transfăgărășan și a coborât, ținând copilul în brațe, la mică distanță de ursul care urma să fie capturat, a anunţat, astăzi, prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu.

Inspectorii silvici, care se ocupau cu relocarea ursului, au încercat să-l avertizeze pe bărbat asupra riscurilor, dar acesta a devenit agresiv verbal și a refuzat să coopereze. Comportamentul său riscant a dus la intervenția forțelor MAI, inclusiv Jandarmeria Argeș și Poliția Argeș.

În această după-amiază, echipa care se ocupă de relocarea urşilor de pe Transfăgărăşan a încercat să îndepărteze un bărbat care a coborât dintr-un autoturism la mică distanţă de ursul ce aproape intrase în cursa instalată.

Era periculos, cu atât mai mult cu cât, bărbatul a ieşit din maşină cu un copil în braţe. Inspectorii silvici s-au lovit de un refuz din partea persoanei pe care încercau să o convingă să nu se pună în pericol. Discuţia a degenerat!

Un echipaj al Jandarmeriei Argeş a venit în sprijin, a luat măsurile legale impuse de situaţie şi a aplicat două sancţiuni contravenţionale”, a transmis Dragoş Predescu, prefectul judeţului Argeş

Pe lângă amenzile contravenţionale pe care le-a primit, bărbatul s-a ales şi cu dosar penal. Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj asupra personalului silvic.

Jandarmeria Argeș a aplicat două sancțiuni contravenționale, iar conform Inspectoratului de Poliție Argeș, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj asupra personalului silvic.
Condamn ferm comportamente precum cel al turistului de la care a pornit incidentul!
Inginerii silvici au avut o reacție demnă de lăudat, încercând să procedeze în așa fel încât nimeni să nu fie în pericol. Nici oamenii, nici animalul!”, adaugă Dragoş Predescu, prefectul judeţului Argeş
Sursă foto: captură video news.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragoș Predescu | Transfăgărășan

Ultimele articole