Un nou incident pe Transfăgărășan! Un urs a atacat o mașină, mușcând geamul acesteia

de | 31.08.2024 13:41 | Eveniment, Importante, Național

Un nou incident petrecut pe Transfăgărășan! Un urs a atacat o mașină, mușcând geamul acesteia.

Momentul a fost filmat de Nono Semen, jurnalist la Digi FM, care a surprins momentul în care animalul s-a năpustit asupra vehiculului său. Semen a subliniat că nu avea nicio intenție de a hrăni ursul.

Imagini cu incidentul de pe Transfăgărășan puteți viziona AICI. 

urs masina Transfăgărășan

Foto: captura video Digi24

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat implementarea unor noi măsuri de securitate pe traseul frecventat de turiști.

Jurnalistul a relatat pentru Digi 24 faptul că, în timpul unei călătorii pe Transfăgărășan, a întâlnit aproximativ 15 urși în decurs de două ore. El a observat și numeroși turiști, inclusiv străini, care interacționau voluntar cu animalele sălbatice, probabil în căutare de senzații tari.

În momentul atacului, Semen se afla în mașină, coborând spre Curtea de Argeș cu geamul din dreapta pe jumătate deschis. După o curbă, a întâlnit o coloană de mașini oprite și doi urși. În timp ce încerca să închidă geamul și să fotografieze urșii, unul dintre animale s-a aruncat spre mașină și a mușcat geamul. Din fericire, acesta nu s-a spart.

urs masina Transfăgărășan

Foto: caprura video Digi24

Mircea Fechet a subliniat importanța evitării hrănirii urșilor și a opririi mașinii în prezența lor, deoarece aceste acțiuni pot modifica comportamentul animalelor și le pot face agresive. Ministrul a exprimat îngrijorarea legată de perioada în care Transfăgărășanul va fi închis, subliniind că urșii obișnuiți cu prezența umană devin imprevizibili.

În plus, ministrul Mircea Fechet a anunțat măsuri suplimentare pentru protejarea turiștilor, inclusiv instalarea de camere de supraveghere pentru a sancționa persoanele care hrănesc urșii.

„Nu pot decât să mă gândesc cu îngrijorare la ceea ce se va întâmpla atunci când Transfăgărășanul, spre exemplu, va fi închis. Tocmai din acest motiv, urșii nu trebuie hrăniți, pentru că, la rândul lor, ei pot deveni agresivi. Odată obișnuiți cu prezența oamenilor acolo, urșii sunt imprevizibili, nu avem de unde să știm cum vor reacționa”, a mai precizat ministrul la Digi24.

 

Foto: captura videi Digi24

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un nou caz de inconștiență a fost surprins pe Transfăgărășan. Nu-ți risca viața pentru o poză cu ursul!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Digi | Mircea Fechet | Transfăgărășan