Informații utile! Totul despre încadrarea îngrijitorului informal pentru persoanele vârstnice dependente

de | 05.07.2024 14:23 | Pitești, Lifestyle

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești vine cu informații utile pentru cetățeni referitor la noile prevederi legislative privind încadrarea îngrijitorului informal pentru persoanele vârstnice dependente.

Conform legii, îngrijitorul informal este persoana necalificată – membru al familiei, rudă sau orice altă persoană – care asigură îngrijirea personală, respectiv ajutorul pentru efectuarea activităților de bază și instrumentale ale vieții zilnice de către persoana vârstnică fără autonomie funcțională. Criteriile avute în vedere pentru realizarea accesului unei persoane vârstnice la îngrijire asigurată de către un îngrijitor informal, precum și alte detalii referitoare la documentația necesară și la beneficiile acordate prin lege îngrijitorilor informali sunt publicate pe site-ul oficial al Primăriei Pitești și pot fi aflate accesând link-ul de aici.

Persoanele care doresc să devină îngrijitori informali se pot adresa pentru consiliere la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești, cu sediul în Bd. Republicii, nr. 117b, bl. D5b, parter, tel. 0372030420 (int.107).

Foto descriptive. Sursă foto: Facebook Primăria MUnicipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție! Consiliere juridică gratuită pentru încheierea contractelor de vânzare-cumpărare sau de donaţie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole