Infrastructura, investițiile edilitare și educația – rețeta bunei administrații la Berevoești

de | 12.06.2023 17:30 | Administrație, Din ediția tipărită, Știri

Energia unui primar tânăr, dublată de intenția fermă de a onora toate obligațiile asumate în fața cetățenilor și de o echipă alături de care a putut valorifica toate soluțiile de finanțare disponibile pentru administrațiile locale fac din Berevoești una dintre localitățile aflate în plină ascensiune atunci când vine vorba de proiecte realizate. Și, în egală măsură, despre cele aflate în plină desfășurare.

 Infrastructura rutieră – în topul priorităților! Peste 3 milioane de lei – bani noi pentru modernizarea drumurilor

Cu un an înainte de finalizarea actualului mandat, comuna este un adevărat șantier. Iar valul de lucrări abia a început. Astfel, s-a dat startul asfaltărilor pentru două obiective importante, pentru care Primăria a obținut bani prin Programul Național „Anghel Salignyˮ. Este vorba despre drumul de Centură DN73C – Primărie și drumul Strada Gănești, zone în care se toarnă covorul asfaltic în acest moment, urmând să fie executate rigolele betonate.

Pentru primul obiectiv, bugetul obținut prin „Anghel Salignyˮ este de 2.873.983,57 lei, în vreme ce al doilea a presupus atragerea unor fonduri de 1.061.133,43 lei.

În perioada următoare, anunță administrația publică manageriată de Florin Proca, se vor demara și lucrările pentru obiectivele de investiții, finanțate din bugetul local:

» Asfaltare drum comunal Bratia DC9 Fam. Grubinschi.
»Asfaltare drum comunal Strâmbu, Atelier SILDVB – Fam. Bratulescu.
»Asfaltare drum comunal Strada Zăvoi –Fam. Ivascu.

De asemenea, în planul de investiții al Primăriei Berevoești sunt avute în vedere alte două lucrări importante pentru infrastructura locală:

»Asfaltare drum comunal DC5 SILDVB Ungureni – Fam. Pîslaru Nicolae, cu finanțare din bugetul local și din Consiliul Județean Argeș.
»Asfaltare drum comunal Bratia – Fam. Ducu Ion, cu finanțare din bugetul local.

De asemenea, în același domeniu, se investește în construirea de rigole betonate și traversări în satul Oțelu, în reabilitarea punților aeriene Gămăcești și Zăvoi și în realizarea unui studiu de fezabilitate privind asfaltarea altor drumuri de interes local din comună.

Bani pentru reţeaua de canalizare

Un al treilea proiect important obținut de către administrația locală prin programul de finanțare „Anghel Salignyˮ vizează reţeaua de canalizare.

În acest sens, au fost atrase peste 11 milioane de lei pentru extinderea rețelei pe numeroase străzi și pentru echiparea staţiei de epurare la nivelul localităţii.

De asemenea, administrația are în plan extinderea rețelei de canalizare și prin fonduri locale, pentru următoarele străzi: » drum comunal DC3 (DN73C – Primărie); » drum național DN73C (CME6 – CM48| » drum național DN73C (CME7 – CM51) » ramificație strada Zăvoi (la Ariciu)| » ramificație Strada Stadionului (fam. Hera) | » Strada Stadionului, Fam. Busuioc | » Ulița Avram.

Alte proiecte din același domeniu vizează:

▼ Achiziționarea și montarea de hidranți
▼ Împrejmuirea stațiilor de pompe Berevoești- Bratia Gămăcești
▼ Înființarea unui sistem de alimentare și distribuție gaze naturale
▼ Construirea unui puț cheson în satut Bratia
▼ Construirea rețelei de alimentare cu apă în satul Oțelu
▼ Achiziționarea conductelor de alimentare cu apă

 Fonduri și proiecte pentru educație și sport

În acest mandat, echipa condusă de Florin Proca a acordat în egală măsură o atenție deosebită învățământului, culturii și activităților sportive și recreative.
Cea mai recentă veste bună a venit în legătură cu Proiectul „Școala Viitorului” care presupune dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale „Mihai Tican Rumano”, proiect în valoare de 979.874,39 lei cu TVA, care a fost admis, în urma etapei de evaluare.

Educația este o prioritate, iar implementarea acestui proiect contribuie semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii și a climatului din unitățile de învățământ din comuna Berevoești”, explică tânărul primar care – tot pentru tânăra generație – desfășoară și alte investiții importante pentru unitățile școlare din localitate.

Sunt efectuate, din bugetul local, reparații la acoperișul Școlii Primare Ungureni și reabilitări ale clădirii Școlii Primare Gămăcești în vederea transformării în Centru de Documentare și Informare.

De asemenea, va fi realizat un parc nou, cel din Mănicești fiind modernizat și dotat prin reabilitarea echipamentelor de joacă existente și prin dotarea cu echipamente noi. Și terenul de sport din Gămăcești este un alt obiectiv aferent anului 2023 destinat creșterii condițiilor de viață din comună.

În ceea ce privește Protecția Socială, administrația vizează amenajarea și dotarea Centrului Medical Comunitar Integrat, cu bani din bugetul local și de la MDLA. De asemenea, pentru siguranța cetățenilor, se asigură achiziționarea și instalarea unui sistem de supraveghere și monitorizare a domeniului public (finanțat din bugetul local și PNRR).

Nu putem afirma că obiectivele noastre sunt unele ușor de atins, dat fiind faptul că permanent ne dorim mai mult şi, în acest sens, ne oferim, în continuare, întreaga energie, dar ne putem declara mulţumiţi de activitatea desfăşurată, cu atât mai mult, cu cât condiţiile socio-economice existente nu au fost dintre cele mai avantajoase.
În acest sens, mulțumim tuturor celor care au sprijinit demersurile iniţiate, care au înţeles şi au susţinut strategia noastră de dezvoltare.”, este mesajul transmis de primarul Florin Proca.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ARGEȘ – RAPORT ADMINISTRATIV

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anghel Saligny | Berevoești | DN73C | Florin Proca