Înşelăciune cu maşini de lux: închiriau autoturisme, apoi le vindeau sau le amanetau

de | 11.05.2024 23:30 | Național, Eveniment

Trei percheziții domiciliare au avut loc vineri în București și județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal de înșelăciune, fals intelectual, falsificarea de instrumente oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit antena3.ro, șase persoane sunt cercetate în acest dosar.

Ele sunt acuzate că, în perioada februarie – mai 2024, ar fi închiriat, cu acte false, cinci mașini de lux, iar apoi le-au vândut sau amanetat. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500.000 de lei.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada februarie – mai 2024, șase bănuiți ar fi indus în eroare persoanele vătămate – firme de închiriere a autovehiculelor, prin folosirea de acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia unor autoturisme de lux și de a le valorifica fără drept, prin amanetare sau vânzare către cumpărători de bună credință, folosind documente falsificate, obținând astfel un folos patrimonial injust”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Capitalei

În urma descinderilor au fost ridicate mijloace materiale de probă, iar trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, au fost duşi la audieri.

După audieri, trei persoane au fost reţinute, un bărbat de 30 de ani și două femei de 21, respectiv 26 de ani. Ulterior, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar cele două femei au fost puse  sub control judiciar.

Potrivit sursei citate, mașinile de lux au fost găsite, astfel fiind recuperat întreg prejudiciul.

Facem precizarea că toate cele 5 autovehicule au fost găsite, astfel fiind recuperat întreg prejudiciul”, mai precizează DGPMB.

Foto descriptiv istockphoto.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un român a provocat haos pe o șosea din Franța. S-a răsturnat cu TIR-ul și a împrăștiat 9 tone de portocale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Călărași | Ilfov | Roman

Ultimele articole