INSP: Zece decese și 76 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile

de | 03.10.2024 17:43 | Național, Lifestyle

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) transmite că, de la debutul perioadei de supraveghere a infecţiilor cu virusul West Nile, care a început pe 3 iunie, și până în prezent, au fost raportate un total de 76 de cazuri de infectare cu acest virus. Dintre acestea, 68 au fost confirmate prin teste de laborator, iar opt sunt considerate cazuri probabile.

Conform datelor furnizate de INSP, zece persoane și-au pierdut viața din cauza infecţiei. Câte un deces a fost înregistrat în judeţele Botoşani, Brăila, Sălaj şi Vrancea şi câte trei în judeţul Suceava şi în Bucureşti.

Grupa de vârstă cea mai afectată a fost cea de 70-79 de ani, unde s-au înregistrat 23 de cazuri. Urmează persoanele din grupa de vârstă 60-69 de ani, cu 21 de cazuri raportate.

cats - INSP: Zece decese și 76 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Din totalul persoanelor infectate, 43 sunt bărbați și 33 femei.

În ceea ce privește distribuția geografică, cele mai multe cazuri au fost raportate în Municipiul București (9 cazuri), Suceava (7 cazuri), Brăila (6 cazuri), Cluj (5 cazuri) și Iași (6 cazuri)

Alte cazuri au fost în județele Argeș (1), Bacău (4),  Bihor (1), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (2), Buzău (1), Constanța (3),Dâmbovița (4), Giurgiu (2), Ilfov (3), Mureș (5), Olt (1), Prahova (1), Sibiu (1), jud. Sălaj (1), jud. Satu Mare (2), Teleorman (2), Vrancea (4), Tulcea (1) și Vaslui (1).

Recomandările INSP

West Nile este un virus transmis prin înțepătura de țânțar infectat și care poate cauza boli neurologice la persoanele infectate. Cazurile apar în timpul sezonului țânțarilor, care începe vara și continuă până în toamnă. În prezent, nu există un vaccin pentru a preveni îmbolnăvirea, însă oamenii se pot apăra de virus prin respectarea unor măsuri de protecție.

Pentru a preveni înțepăturile de țânțari, medicii recomandă purtarea hainelor cu mâneci lungi și pantaloni lungi pentru a acoperi cât mai multă piele posibil. În plus, este recomandată și folosirea spray-urilor repelente pentru țânțari, închiderea ferestrelor și ușilor sau instalarea plaselor anti-țânțari pentru a preveni intrarea acestora în locuințe.

De asemenea, românii sunt sfătuiți să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Foto descriptiv news.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu puternic într-o gospodărie din Buzoești! Un fânar a luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole