Inspectorii de muncă argeșeni – de vorbă cu tinerii instituționalizați

de | 11.10.2023 19:19 | Administrație, Județean

Inspectorii de muncă argeșeni au vorbit tinerilor instituționalizați prezenți în taberele gratuite din localitatea Bughea de Sus despre probleme de actualitate și de interes pentru ei, cum ar fi încadrarea pe piața muncii, drepturi și obligații atât pentru angajați cât și pentru angajatori.

Ministerul  Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Casa de Cultură a Studenților Pitești, în parteneriat cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județele Argeș, Teleorman și Vâlcea, au organizat în perioadele 22.09.2023-24.09.2023, respectiv 06.10.2023-08.10.2023, proiectul ”Pregătiți pentru viață”. Proiectul s-a materializat prin organizarea unor tabere gratuite în localitatea Bughea de Sus, județul Argeș, ale căror beneficiari au fost un număr de circa 300 tineri din sistemul de protecție sau identificați de Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județele Argeș, Teleorman și Vâlcea.

Angajatorul are obligaţia de a proteja tinerii

Cu această ocazie, prezența în mijlocul tinerilor a reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, a constituit un bun prilej pentru informarea și deschiderea unui dialog real cu implicații în educarea și conștientizarea tinerilor cu privire la încadrarea pe piața muncii, drepturi și obligații atât pentru angajați cât și pentru angajatori. Totodată, în cadrul întâlnirilor, au fost abordate subiecte care au drept scop asigurarea protecției tinerilor împotriva exploatării economice, oricărei munci susceptibile să dăuneze securității, sănătății sau dezvoltării lor fizice, psihologice, morale ori sociale sau să pericliteze educația acestora.

Astfel, în raport de dispozițiile art.9 din H.G. nr.600/2007 privind protecția tinerilor la locul de muncă, actualizată, potrivit celor de la ITM Argeș ”angajatorul are obligaţia de a proteja tinerii împotriva riscurilor specifice pentru securitatea, sănătatea şi dezvoltarea lor, riscuri care rezultă din lipsa lor de experienţă, din conştientizarea insuficientă a riscurilor existente sau potenţiale ori din faptul că tinerii sunt încă în dezvoltare”.

Sursă foto: ITM Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Coletele nerevendicate nu sunt vândute! Poșta Română: ”O știre falsă circulă pe internet”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bughea de Sus | Pitești | Teleorman | Vâlcea