Un instructor de parapantă a murit după ce a căzut de la 100 de metri

de | 20.10.2024 15:30 | Național, Eveniment

Un grav incident a avut loc în dimineața zilei de astăzi în zona de zbor Bunloc, lângă municipiul Săcele, județul Brașov, unde un zbor cu parapanta s-a transformat într-o tragedie. Un instructor de 47 de ani și-a pierdut viața sub ochii elevului său.

Potrivit observatornews.ro, cei doi au decolat împreună cu o parapantă în sistem tandem. În timpul zborului, instructorul ar fi întâmpinat o problemă majoră – colegii parapantiști susțin că acesta nu era asigurat corespunzător de seletă (hamul de siguranță), ceea ce a dus la desprinderea sa în aer. Martorii spun că bărbatul a încercat să se agațe de echipament, dar, în scurt timp, a căzut de la o înălțime de peste 100 de metri. Impactul cu asfaltul a fost fatal.

Colegii de pe sol au fost martorii scenei și au intervenit rapid, contactând elevul care rămăsese în seletă. Aceștia l-au ghidat prin telefon pentru a ateriza în siguranță, ceea ce, din fericire, s-a și întâmplat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs această tragedie. Deocamdată, toate indiciile conduc către o eroare tehnică sau o neglijență în asigurarea sistemelor de siguranță ale parapantei.

Foto: observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Sunt anunțate transporturi agabaritice pe drumurile din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole