Ce se întâmplă cu lemnele tăiate? Directorul CNAIR a verificat stadiul lucrărilor de defrișare de pe Valea Oltului

de | 14.07.2024 16:07 | Administrație, Național

Directorul Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere  (CNAIR), Cristian Pistol, a verificat astăzi evoluția lucrărilor de defrișare a versantului de pe Valea Oltului, între Lazaret și Boița. Acesta precizează că, până la sfârşitul zilei de duminică, lucrările de defrişare de pe Valea Oltului vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeţei de pădure care trebuie defrişată.

Sursă foto: Facebook Cristian Pistol.

Potrivit CNAIR echipele antreprenorului au avansat bine în teren în primele 7 zile iar stadiul lucrărilor a ajuns la aproximativ 25%. Deși zonele de lucru sunt greu accesibile, avansul pentru asigurarea drumurilor de acces este considerabil iar randamentul va crește pe măsură ce platformele de lucru vor fi extinse. Lucrările de defrișare au început în data de 8 iulie și se vor încheia pe data de 9 august. În această perioadă antreprenorul turc (Asocierea Mapa-Genghiz) va lucra zilnic (inclusiv în week-end) între orele 6:00 – 20:00. Totodată, CNAIR arată că în intervalul orar 20:00 – 6:00 circulația pe DN7 (Lazaret -Boița) este deschisă, iar în timpul zilei sunt asigurate două intervale orare de câte 30 de minute (7:30 – 8:00 și 16:30 -17:00) pentru accesul riveranilor.

Sursă foto: Facebook Cristian Pistol. Sursă foto: Facebook Cristian Pistol.

”Am verificat astăzi lucrările de defrișare pe Valea Oltului!

Ritmul de lucru este bun, deși echipele au întâmpinat, în cele 7 zile de când au început operațiunile, o serie de dificultăți legate de structura și de specificul terenului.

Până la sfârșitul zilei vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeței de pădure care trebuie defrișată.

În acest ritm vor începe să asigure de săptămâna viitoare conexiuni între punctele de lucru deschise, iar ulterior vor continua defrișarea unor zone de pădure mai extinse de pe amplasamentul viitoarei secțiuni 2 a autostrăzii Sibiu- Pitești.

Am solicitat antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Genghiz) să caute soluții pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje și muncitori în zonele mai ușoare, pentru a crește randamentul lucrărilor.

Antreprenorul mi-a dat asigurări ca de săptămâna viitoare va lua această măsură pentru două puncte deoarece acum platforma de lucru permite.

Însă în zonele dificile aflate la înălțime, nu pot fi aduse mai multe utilaje deoarece nu este suficient spațiu de manevră.

În ceea ce privește masa lemnoasă rezultată am atras atenția șefului de șantier să se asigure că este respectată Hotărârea de Guvern iar masa lemnoasă este predată Ocoalelor Silvice, primăriilor și cetățenilor cărora li s-au acordat despăgubiri în natură.”, a transmis Cristian Pistol pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Pistol.

Citiți, de-asemenea, pe anchetonline.ro:

Diseară se joacă cu trofeul pe masă. Spania – Anglia în finala Camionatului European din Germania

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Pistol | Germania | Pitești | Sibiu | Spania | Valea Oltului