Intervenție contra cronometru a salvatorilor argeșeni! Un transformator electric a luat foc pe A1

de | 16.07.2024 17:57 | Eveniment, Județean

Un incendiu puternic a avut loc, în această după-amiază, pe Autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 86, pe raza localității Rătești.

Un transformator electric, aflat într-un parc de panouri fotovoltaice, a luat foc.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit rapid cinci echipaje de pompieri cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent la o treime din transformator și amenința să se propage la întreg transformatorul, dar și la panourile aflate în apropiere.

Din fericire, salvatorii argeșeni au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la panouri, folosind autospeciala cu pulbere, destinată intervenției pentru stingerea incendiilor de mari proporții înregistrate la obiectivele industriale mari, cu precădere în domeniile: petrochimic, energetic, chimic, transporturi, electronic, etc.

În urma evenimentului a ars un invertor electric, pe o suprafață de aproximativ 2 mp. Intervenția a durat mai bine de trei ore, timp în care s-a acționat
pentru stingerea incendiului, dar și pentru protejarea panourilor.

Din fericire, nu au existat victime.

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Țițești. Inconștiență la volan! Șofer începător prins gonind cu 168 de km/h prin localitate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | autostrada A1 | Bradu | București | Pitești | Rătești