Pompierii argeșeni au desfășurat pe teritoriul județului 45 de misiuni în 24 de ore.
Aceștia au intervenit în cazul mai multor accidente rutiere dar și pentru asigurarea îngrijirilor medicale, în caz de necesitate, în urma unei sesizări a prezenței unui urs în comuna Mălureni, satul Bădiceni, pe strada Valea Lată.
La locul solicitării a făcut deplasarea un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Pitești.
Totodată, pentru avertizarea populației, s-a dispus și măsura transmiterii unui mesaj Ro-Alert.
Pentru evitarea unor evenimente nedorite în cazul acestor situații, pompierii argeșeni vin în sprijinul populației cu un set de recomandări:
- Evitați zona, rămâneți în locuințe;
- Păstrați distanța față de animal, nu îl hrăniți și nu încercați să vă fotografiați cu acesta;
- Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie.
Deși pot exista situații când primirea mesajelor poate genera disconfort, transmiterea acestora este imperios necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT – salvarea de vieți și protejarea bunurilor, transmit salvatorii argeșeni care reamintesc, totodată, că prin intermediul Sistemul RO-ALERT se transmit, indiferent de ora, informații relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și alte instituții cu rol și competențe în domeniul managementului situațiilor de urgență), dar și de către apelanți (martori ai situațiilor în speță), atent verificate și documentate.
Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, ce vă pot pune viața în pericol.
„Asiguram opinia publică de faptul că obiectivul fundamental al activității noastre rămâne eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă a cetăţeanului.”, mai transmit reprezentanții ISU Argeș.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro.
De asemenea, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Foto descriptiv
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: