Astăzi, pe 18 octombrie, Consiliul Județean Argeș a făcut un pas semnificativ în direcția înființării Laboratorului de Radioterapie de înaltă performanță la Spitalul Județean de Urgență Pitești, prin aprobarea bugetului actualizat și a surselor de finanțare. Proiectul, a cărui primă etapă a fost demarată în urmă cu mai bine de șase ani, beneficiază acum de fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență, totalizând o valoare de peste 93 milioane de lei. Laboratorul, ce va cuprinde 5 etaje, va îmbunătăți semnificativ tratamentele oncologice oferite pacienților argeșeni, dotându-se cu echipamente de ultimă generație ce vor asigura tratamente de radioterapie de cel mai înalt standard.
În ședința extraordinară a CJ Argeș s-au aprobat bugetul actualizat și sursele de finanțare actualizate pentru Laboratorul de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.
„În luna mai, am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Sănătății pentru realizarea acestui proiect, care este, de fapt, un vis mai vechi al nostru, despre care se discută încă din 2017. Iată că am obținut acum finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar în ședința de astăzi am făcut un mare pas spre realizarea acestei importante componente care ține de obiectivul nostru de a avea un Spital Județean modern, cu servicii medicale diversificate și de cea mai înaltă calitate pentru argeșeni. Le mulțumesc pe această cale și colegilor de la Ministerul Sănătății și din guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu.”, a punctat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.
Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 etaje
Valoarea Proiectului tehnic revizuit, respectiv, valoarea totală a Devizului general actualizat, este de 93.545.424,35 lei cu TVA, din care 70.187.215,79 lei cu TVA (contribuție PNRR) și 23.358.208,56 lei cu TVA (contribuție CJ Argeș).
Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 etaje (S1+S2+D+P+1E parțial) și se va amplasa în zona din vecinătatea Secției de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgență Piteşti. Ulterior construcției, clădirea va fi dotată cu echipamente de ultimă generaţie propuse a fi achiziţionate prin proiect. Tehnologia de ultimă generaţie IMRT – VMAT va asigura unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi va permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecţiunilor oncologice.
Foto descriptiv. Sursă foto: CJ Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
MMSS: Număr record de job-uri subvenționate de Guvern pentru integrarea șomerilor pe piața muncii!