Investiții uriașe în rețeaua de apă a comunei Poiana Lacului

de | 10.07.2022 12:39 | Știri, Administrație, Județean

  • Investiții în rețeaua de apă a comunei Poiana Lacului

 

După ce timp de mulți ani au avut multe de pătimit din cauza sincopelor în alimentarea cu apă potabilă, mai ales vara și în pandemie, lucrurile încep să intre pe făgașul normal pentru locuitorii din Poiana Lacului.

După ce administrația locală a realizat o investiție proprie pentru a asigura apa la robinet, urmează una mult mai amplă, prinsă în planul Apă Canal 2000 SA.

Compania argeșeană de producere și distribuție a apei potabile, care operează în Pitești și în alte localități din județ, a lansat o licitație ce are ca obiectiv extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din localitățile Poiana Lacului, Moșoaia și Bascov. Valoarea totală a lucrării este de circa 4,6 milioane lei. Pentru comuna Poiana Lacului sunt prinse următoarele investiții: conductă nouă de aducțiune pe traseul Pitești-Moșoaia-Poiana Lacului, în care sunt incluse transportul, înmagazinarea și tratarea apei și înlocuirea celei existente; gospodărie nouă de apă; cămine de branșament din material plastic.

Proiectul realizat de către Primăria Poiana Lacului în acest an a presupus realizarea unei rețele de distribuție, pe o lungime de 5 km, care deservește satele Păduroiu Deal, Păduroiu Vale, Gărdinești, Cepari, Slapia, Gălețeanu și Dealu Viilor.

 

Știm cu toții cum, în plină pandemie, oamenii aveau zile întregi când nu le curgea o picătură de apă la robinet din cauza presiunii scăzute din rețea. Deși am făcut demersuri nenumărate, nu am avut parte de rezolvare, așa că am executat această lucrare pentru ca cetățenii să nu mai aibă de suferit și să le ducem apa în parametri normali.”, ne-a declarat primarul comunei Poiana Lacului.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 | comuna Poiana Lacului | Pitești | Poiana Lacului