Vrei să ascuți live melodii precum „La Chilia-n port”, „Anii mei și tinerețea”, sau „Portofele”? Dacă răspunsul tău e da, nu uita că sâmbătă, 11 noiembrie, Club Hush îi are ca invitați de marcă pe Ionel Tudorache și taraful său.
- Categoria VIP (in fata scenei): 170 RON
- Categoria GOLD (parter): 150 RON
- Categoria SILVER (etaj): 120 RON
Your kinda place.
Din 2006 te simti ca acasa la Hush cu mancare buna si muzica live.”
A cântat la acordeon încă din copilărie iar perioada 1975 — 1980 devine acordeonistul secund al Romicăi Puceanu, colaborând des cu ea.
Trebuie precizat faptul că Ionel Tudorache s-a apucat de muzica lăutărească la vârsta de15 ani, sub aripa tatălui sau, violonistul Aurel Tudorache,
Artistul a învățat să cânte după ureche dar a studiat și împreună cu un profesor de muzică.
A văzut tata că-mi place, şi la şapte ani mi-a luat acordeon. Am învăţat foarte repede, că dacă ai daru’ acesta, miru’ acesta, să cânţi, şi ai ureche muzicală, te duce. Practic, m-a învăţat un unchi de-al meu, din partea mamei, un tangou, un simplu tangou, «Marea de smarald». Era aşa: «N-am să uit niciodată-n viaţă, marea de smarald». Un tangou, o melodie aşa. După asta le mai însemnam eu pe clape, cum vine «Măi tramvai», un vals, cutare, după aia am început singur”, a precizat în urmă cu ceva timp Ionel Tudorache, într-un interviu acordat revistei ,,Formula AS”.
Totodată aflăm că I-a plăcut și școala, la examenul pe care l-a susținut la o școala profesională de ‘Petrol și chimie‘, a intrat cu o medie bună, cu 8,25. După câțiva ani, acesta obținând o diploma de strungar.
La 16 ani am plecat de acasă, am lăsat acordeonu’ și am plecat să fac o meserie. Am dat examen la Petrol și chimie, la școala profesională, la Brazi. Se intra greu atunci, am intrat cu 8.25.
Al doilea an am dat la Electroprecizia la Săcele și m-am făcut strungar”, povestește Ionel Tudorache în același interviu.
Acesta formează în anul 1998 un taraf clasic: „Taraful Ionel Tudorache”, colaborând cu acesta până în prezent, cu foarte mici modificări de personal.
Întrebat ce părere are despre muzica actuală acesta a declarat:
E multă muzică modernă, dar parcă tot muzica veche are farmec, pentru că vine de undeva.
Ce mă bucură cel mai mult e că are din ce în ce mai mult impact la tineret, tinerii au început să o guste și să o înțeleagă foarte bine.”
Printre cele mai cunoscute piese ale artistului sunt:
- La Chilia-n port
- Anii mei si tineretea
- Portofele
- Inimioară, inimioară
- Trei lămâi și trei gutui
- Ia guriță, ia și bea
- Pe ulița armenească
- Moșule te-aș întreba
De precizat că piesa “La Chilia-n Port” a fost folosită și în ecranizarea filmului „Cel mai iubit dintre pământeni” în regia lui Șerban Marinescu, realizat după volumul scris de Marin Preda.
Club Hush este locul unde concertele prind viață iar Veranda by Club Hush este locul unde te poți bucura de momente de relaxare cu mâncare buna și băuturi alese!”
INFO: 0733 956 283
Adresa: Str. Panselelor, Nr. 2