Ionuț Moșteanu, candidatul Alianței Dreapta Unită: Piteștiul Modern înseamnă investiții în educație

de | 15.05.2024 20:18 | Pitești, Politic

Ionuț Moșteanu, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Municipiului Pitești, vorbește astăzi despre importanța investițiilor în infrastructura școlară – un punct important în proiectul pentru un ”Pitești Modern”.

Iată ce spune Ionuț Moșteanu:

Piteștiul Modern înseamnă investiții în educație. Este cea mai importantă investiție pe care putem să o facem pentru viitorul orașului nostru.

  • Investiții în infrastructura școlară

Nu mai acceptăm fondul clasei! Vom moderniza și extinde infrastructura școlară cu fonduri europene și naționale. Clase moderne, cantine, spații recreative – toate acestea sunt posibile! Există bani din PNRR.

În Sectorul 2, Radu Mihaiu a consolidat, reabilitat și modernizat 44 de clădiri ale unor școli. Au fost modernizate 14 curți de școli, care au devenit spații sigure. Alte 47 de clădiri ale școlilor sunt în renovare.

În Timișoara sunt în construcție în prezent 84 de săli de clasă, atât în zona centrală, cât și în cartierele orașului, ca și 3 săli de sport și 3 săli multifuncționale pentru școli.

Deci se poate și în Pitești!

  • Educație de calitate în fiecare cartier

”În ce cartier găsesc cele mai bune școli? Care e cea mai bună școală pentru copilul meu?”. Sunt întrebările legitime ale părinților din Pitești astăzi. Ca primar, vreau să pot răspunde ”Toate cartierele au școli bune, toate școlile sunt pregătite pentru dezvoltarea copiilor noștri.” Voi lucra pentru ca toți elevii să învețe în program de dimineață, conform recomandărilor Legii Educației.

  • Programul Masă Caldă și After-School

Fiecare elev va beneficia de masă caldă la școală și de program after-school gratuit. Părinții nu vor mai trebui să se îngrijoreze unde își lasă copiii după școală.

  • Burse pentru excelență

Vom dubla bursele elevilor merituoși și vom iniția proiecte pentru burse Generația Tech, în parteneriat cu mediul de afaceri.

Dezvoltăm învățământul dual. Punerea la aceeași masă a operatorilor economici cu potențiali angajați este și în responsabilitatea Primăriei.

  • Stop politizării școlilor

Este timpul să scăpăm de politizarea din școli. Directorii și membrii consiliilor de administrație trebuie să fie profesioniști, nu oameni de partid.

Orașul nostru merită mai mult. Orașul nostru merită educație de calitate. Piteștiul Modern înseamnă educație modernă.

Voi fi primul primar de Dreapta al Piteștiului și voi face din educație o prioritate.

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale ”Alianța Dreapta Unită”) și publicat de operatorul economic SC MB AGENCY COMPLETE SRL. Cod unic de identificare: 21240009.

Sursă foto: Facebook Ionuț Moșteanu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ionuț Moșteanu, candidatul Alianței Dreapta Unită: ”Planul meu pentru un Pitești Modern”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ionuț Moșteanu | Pitești | Primăria Municipiului Pitești | Timiș | Timișoara