Jandarmii argeșeni vor fi la datorie în minivacanța de Rusalii

de | 21.06.2024 14:09 | Județean, Lifestyle

Jandarmii argeșeni vor fi la datorie și în această minivacanță prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor. Acestora li se alătură polițiștii și pompierii argeșeni.

Pentru ca minivacanța să fie una liniștită, iar argeșenii să se bucure de aceste zile, în perioada 21-24 iunie, jandarmii vor desfășura activități pentru a asigura ordinea și liniștea publică, iar o atenție deosebită va fi acordată zonelor aglomerate, zonelor unde se desfășoară diverse manifestări, dar și piețelor, târgurilor sau alte zone de interes operativ. Activități vor fi desfășurate și în apropierea lăcașelor de cult, cu ocazia sărbătorii religioase a Rusaliilor, a Pogorârii Sfântului Duh.

Tot în această perioadă, jandarmii argeșeni vor fi prezenți și la manifestările dedicate Zilelor comunelor Lerești, Mărăcineni și Hârsești, dar și la Festivalul-concurs Național de muzică și dans “Floare de castan” din Costești și Târgul Tradițional “Tomșanca” din comuna Buzoiești.

Având în vedere că este perioada vacanțelor, ei vor fi prezenți și în zona montană a județului Argeș.

Pentru a se bucura de o minivacanță liniștită, turiştii sunt sfătuiți să se informeze cu privire la vreme, să se echipeze corespunzător zonei montane și sezonului, să nu se aventureze pe trasee nemarcate, iar în cazul unei situaţii de dificultate sau de risc, să solicite sprijinul jandarmilor fie în mod direct, fie apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Având în vedere prognoza meteo favorabilă, jandarmii vor acorda o atenție deosebită și respectării legislației în domeniul activităților de picnic.

Recomandăm astfel cetățenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfășurarea activităților de picnic, respectiv să desfășoare astfel de activități doar în zonele special amenajate în acest sens, să arunce deșeurile rezultate doar în locurile destinate acestui scop și să lase locul de picnic curat şi nealterat.”, transmite IJJ Argeș

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Polițișt argeșean – reținut pentru că înscena accidente!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Buzoiești | Lerești | Mărăcineni | Rusalii

Ultimele articole