Jandarmii argeșeni, parteneri în cadrul proiectului „Alternative la violență – TU ALEGI”

de | 16.05.2024 14:10 | Județean, Administrație

Pe parcursul acestei săptămâni, în mai multe instituții școlare din județul Argeș s-a derulat proiectul educațional „Alternative la violență – TU ALEGI”.

proiect jandarmi

Foto: IJJ Argeș

De precizat că evenimentul s-a aflat la a III-a ediție și în cadrul lui jandarmii argeșeni, alături de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş și pompierii argeșeni au desfășurat mai multe activități în instituțiile de învățământ de pe raza județului Argeș, prezentându-le elevilor aspecte referitoare la bullying, siguranța școlară și consumul de subtanțe interzise.

Rolul acestor întâlniri este de a preveni și a combate riscul de violență școlară și delincvența juvenilă, dar și pentru a le face cunoscut acestora rolul și misiunile Jandarmeriei.

proiect jandarmi

Foto: IJJ Argeș

Jandarmii argeșeni, alături de partenerii instituționali – pompierii argeșeni și profesorii din cadrul C.J.R.A.E.- au oferit de asemenea elevilor recomandări în ceea ce privește comportamentul adoptat în relația cu colegii și cadrele didactice, exemple de consecințe ale faptelor de natură penală sau contravențională.

proiect jandarmi

Foto: IJJ Argeș

„Jandarmeria Argeș este permanent preocupată de siguranța școlară, iar aceste interacțiuni cu elevii din județul nostru sunt benefice de ambele părți, astfel că vom continua acțiunile de informare și prevenire, atât independent, cât și în sistem integrat”, transmit reprezentanții IJJ Argeș. 

 

Foto: IJJ Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tânără de 19 ani din Costești – lovită de o mașină pe trecerea de pietoni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș