Jucării contrafăcute-descoperite de poliţiştii de frontieră în două containere sosite din China

de | 19.06.2024 13:25 | Național, Eveniment

Captură impresionantă în Portul Constanța. Peste 14.700 mașinuțe de jucărie, în valoare de aproximativ 1.550.000 lei, au fost descoperite în două containere sosite din China.

Descoperirea a avut loc în urma unor controale riguroase efectuate asupra mărfurilor importate prin port.

La sfârșitul săptămânii trecute, două containere încărcate cu bunuri, sosite din China și având ca destinație o societate comercială din Ucraina, au fost verificate de polițiștii de frontieră și de inspectorii vamali.

În cadrul acestei operațiuni, au fost identificate 14.776 bucăți mașinuțe de jucărie care ar fi putut aduce prejudicii semnificative dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Valoarea totală a acestor bunuri a fost estimată la aproximativ 1.551.480 lei.

Bunurile au fost confiscate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 1.551.480 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată,  polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Canicula creează probleme șoferilor! O femeie a ajuns la spital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China | Constanța | Ucraina

Ultimele articole