La Pitești se majorează taxa. Plătești mai mult dacă divorțezi!

de | 06.05.2023 10:21 | Administrație, Lifestyle, Pitești, Știri

Administrația locală din Pitești a stabilit nivelul taxelor pe anul 2024. Una dintre dările majorate este taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorț pe cale administrativă.

Piteștenii care s-au hotărât să divorțeze pe cale administrativă, ar fi bine să nu mai aștepte să treacă anul, nu de alta, dar de anul viitor se scumpește și taxa. Dacă în acest an taxa de divorț este de 585 lei, aceasta se va majorează la 666 lei, potrivit  HCL aprobată. Taxa se achită integral, odată cu depunerea cererii pentru îndeplinirea procedurii de divorț pe cale administrativă la Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești, Serviciul Stare Civilă. Taxa se face venit la bugetul local. ”În situația în care dosarul de divorț se clasează potrivit prevederilor HGR nr. 64/2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă, taxa nu se restituie”, potrivit HCL aprobată.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

https://anchetaonline.ro/ultimele-zile-in…uvernul-romaniei-81874/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești