Lactatele Brădet – pregătite la munte!
În urmă cu jumătate de secol lua ființă vechea fabrică de prelucrare a laptelui de la Brădet, localitate care a dat numele cașcavalului foarte apreciat și cunoscut sub același nume. Pentru continuarea tradiției Cașcavalului Brădet, unitatea încă produce acest sortiment de cașcaval, deținător al un atestat de produs tradițional, se menționează pe siteul companiei.
Cum a luat naștere fabrica de lactate Brădet?
În anul 2001, familia Badea a achiziționat locația actualei fabrici, locul de producție al renumitului cașcaval Brădet. ”Am copilărit, am crescut în acest peisaj unic al naturii, am beneficiat de liniștea acestor zone și m-am simțit obligat să fac ceva pentru aceasta zona care m-a format ca om. Așa a luat naștere noua FABRICĂ DE LACTATE BRĂDET.”
Alte date importante:
În 2003 a început reconstrucția din temelie a noii fabrici, reconstrucție care a durat până în anul 2005.
În iunie 2005 au apărut primele produse ale noii fabrici Brădet, urmând ca în anii următori acestea să ajungă unele dintre cele mai apreciate produse din zonă.
În anul 2008 a avut loc un incendiu în urma căruia fabrica a suferit distrugeri majore. Au fost distruse, atât fabrica, cât și depozitele de produse finite.
În anul 2009 fabrica a fost reconstruită și a început să producă din nou.
Începând cu2010 Brădet a derulat un proiect de investiții prin fonduri europene și a investit în tehnologia de producție mai mult de 3.500.000 de euro.
De precizat că produsele se găsesc inclusiv pe plan internațional în: Italia, Anglia, Spania, Germania, Cipru și Belgia.
Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro: