Miercuri, pe 25 septembrie, la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat lansarea celei de-a 16-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Această inițiativă vine cu o veste bună: fondul total disponibil pentru proiectele care vizează terapia emoțională și intervențiile psihosociale a crescut la 640.000 de lei, iar suma maximă pe care o pot obține ONG-urile pentru proiectele lor este de 40.000 de lei.
De-a lungul celor 15 ediții anterioare, programul a alocat peste 5,3 milioane de lei și a susținut 288 de proiecte, beneficiind astfel mai mult de 15.000 de copii și adolescenți aflați în dificultate. Aceste fonduri au fost esențiale pentru derularea unor activități diverse, care includ terapia prin artă, muzică, jocuri senzoriale și multe altele. Un exemplu elocvent este Asociația Entuziart, care a primit Premiul MOL pentru sănătatea copiilor 2023 pentru proiectul său „Emoții prin culoare și muzică”, aducând beneficii pentru copii din familii defavorizate.
Organizațiile non-guvernamentale interesate de accesarea fondurilor sunt invitate să depună proiectele online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate până pe 24 octombrie. Potrivit comunicatului remis presei, Gábor Mozga, CEO-ul MOL România, a subliniat importanța acestui program, afirmând că reușitele anterioare oferă încredere în valoarea adăugată pe care aceste inițiative o aduc comunităților: „Suntem onorați să deschidem înscrierile pentru cea de-a 16-a ediție a unuia dintre programele noastre de tradiție, prin intermediul căruia le oferim ONG-urilor acces la resursele financiare necesare pentru a ajuta copiii care se luptă cu probleme de sănătate. De-a lungul timpului, programul nostru a devenit un punct de sprijin pentru organizațiile care oferă acces la o gamă tot mai largă de terapii, terapii care au devenit nu numai o resursă esențială pentru cei aflați în nevoie, ci și o sursă de speranță pentru familiile lor. Rezultatele de până acum ne dau încredere că prin inițiativele noastre reușim să generăm valoare adăugată în comunitate, iar asta ne motivează să continuăm să le susținem”.
András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate, a subliniat angajamentul organizației de a facilita comunicarea între ONG-uri și experți din domeniu, pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor de succes. ”Timp de o lună, până pe data de 24 octombrie, cei care sunt interesați pot depune proiectele online, pe website-ul Fundației. Echipa Fundației Pentru Comunitate asigură o informare permanentă a celor interesați prin comunicare directă sau prin grupul de Facebook al Programului. De asemenea, facilităm cu bucurie contactul direct între cei interesați și beneficiarii edițiilor anterioare, organizații și specialiști cu care am avut onoarea să colaborăm pe parcursul celor 16 ani de existență a Programului,” a declarat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate, potrivit sursei citate.
Programul MOL pentru sănătatea copiilor continuă să fie o resursă crucială în sprijinul copiilor cu nevoi speciale și boli cronice, aducând o rază de speranță nu doar pentru aceștia, ci și pentru familiile lor.
Foto descriptiv. Sursă foto:organizatori
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Mere de la Institutul Pomicol Mărăcineni. Le culegi singur și plătești mai puțin!