Veste bună pentru elevi. Programul pentru lapte, corn și măr continuă și în anul școlar 2023 -2024, potrivit proiectului propus. Mai precis, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în transparență decizională programul pentru școli al României pentru 2023-2029.
Având în vedere noile reglementări europene aferente exercițiului financiar din perioada 1 august 2023 – 31 iulie 2029, se actualizează cadrul național cu prevederile care asigură continuarea Programului pentru școli necesar a fi adoptat înainte de începerea noului an școlar 2023-2024. Prin adoptarea acestui act normativ, se confirmă decizia României de a continua participarea la programul european susținut din fonduri FEGA, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii.
1,9 milioane preșcolari și elevi vor beneficia de produse
Astfel, la începerea anului școlar 2023-2024, circa 1,9 milioane preșcolari și elevi vor beneficia de produsele distribuite prin Program și prin măsurile instituite se va asigura, în continuare, distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf și produse de panificaţie pentru preșcolari și elevi. ”După aprobarea acestei Ordonanțe, prin Hotărâre a Guvernului, se stabilește bugetul anual pentru implementarea Programului pentru Școli al României, ținând cont de decizia Comisiei de aprobare a ajutorului financiar FEGA pentru fiecare an şcolar”, potrivit sursei citate.
De unde se asigură banii?
Totodată, potrivit proiectului, ”resursele financiare necesare Programului pentru şcoli al României ce va fi implementat la nivel național în perioada 2023-2029 se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, repartizate pe judeţe şi municipiul Bucureşti prin anexă la legile bugetare anuale şi din fonduri externe nerambursabile, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, de la titlul 8301 Agricultură, Silvicultură, Piscicultură și Vânătoare pentru cadrul financiar 2023-2029, reprezentând sprijin financiar din FEGA”.
Sursă foto: Facebook Ministerul Agriculturii
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Granturi IMM 4.1.1 POC: Argeșul ocupă primul loc după numărul de proiecte contractate