Nu lăsa pe mâine ce poți face azi: Termenul scadent pentru impozitele locale se apropie!

de | 23.09.2024 14:01 | Pitești, Administrație

Primăria Municipiului Pitești amintește contribuabililor că 30 septembrie reprezintă ultimul termen pentru achitarea impozitelor și taxelor locale aferente anului în curs, fără a se aplica majorări de întârziere. Autoritățile locale recomandă utilizarea opțiunii de plată online, care oferă conveniență și eficiență, fără necesitatea deplasării la ghișeu.

Direcția Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Municipiului Pitești informează că data de 30 septembrie, inclusiv, este termenul scadent pentru plata impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport, aferente semestrului al II-lea, pentru anul fiscal 2024. ”Important: pentru neachitarea impozitelor/taxelor până la termenele scadente, contribuabilii datorează bugetului local, începând cu ziua următoare scadenței, accesorii în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Este recomandată alternativa plății online a impozitelor şi taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, variantă rapidă, sigură și fără necesitatea deplasărilor sau a așteptării la ghișeu. Se poate face oricând, cu un card bancar, prin internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile şi funcţionând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână”, transmit reprezentanții administrației locale în informarea remisă presei.

Foto descriptiv. Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Muzică și tradiția se întâlnesc la Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale în Argeș “ROD CU SPOR”. Artiști consacrați vin la Muzeul Golești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole