Liceul de Arta ” Dinu Lipatti ” Pitești, câștigătorul concursului ContrAdicția Tinerilor

de | 27.12.2023 19:20 | Județean, Lifestyle

Liceul de Arta ” Dinu Lipatti ” Pitești a fost desemnat câștigătorul marelui premiu al concursului ContrAdicția Tinerilor – „Cel mai cool proiect de prevenire a adicțiilor este al liceului nostru” derulat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Argeș. Este vorba despre un proiect de conștientizare și prevenție prin care Consiliul Județean (CJ) Argeș prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și celelalte instituții din cadrul ATOP, precum Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Argeș, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Argeș sau Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) l-au derulat în unitățile de învățământ din județ.

Acest proiect a venit ca o continuare a campaniei împotriva bullying-ului derulată anul trecut și a atras ca parteneri și Consiliul Județean al Elevilor Argeș, dar și ONG-uri de tineret precum Interact Club Pitești, aflat sub egida Rotary Club Pitești, care de altfel a și contribuit prin premierea celorlalte licee care clasate pe locurile doi și trei – Colegiul Național „Vlaicu Vodă”. și, respectiv, Liceul Tehnologic Astra Pitești, a informat cei de la CJ Argeș. La ceremonie au participat și consilieri județeni, precum și vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu.

”A fost o concurență acerbă”

„Cei care sunt cu adevărat marii câștigători sunt cei cărora acești tineri li s-au adresat. Consiliul Județean Argeș, ca de fiecare dată, sprijină astfel de acțiuni, realizate în parteneriat cu instituțiile partenere ATOP. Am înțeles că a fost o concurență acerbă, că au fost diferite proiecte, că au fost prezentate filmulețe de prevenție realizate chiar de tineri, ceea ce este foarte important pentru că acești tineri au conștientizat problema și au acționat în mod direct chiar către colegii lor. Consiliul Județean Argeș va susține genul acesta de proiecte care să conștientizeze tinerii cu privire la pericolele acestor adicții, mai ales că ne completează activitatea derulată de DGASPC pe această linie”, a explicat Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș, potrivit sursei citate.

„Ceea ce am reușit a fost să implementarea acestei metode pe care școlile din Anglia și din alte țări de a da tinerilor posibilitatea de a găsi singuri metoda prin care să vă descoperiți singuri ceea ce vi se potrivește mai bine. Ca polițist, dar și ca mamă, nu cred că tinerii ne pot dezamăgi dacă le dăm infrastructura de care au nevoie. Calapodul de la care trebuie să pornim este acela de a ni se acorda încredere nouă, ca autorități, dar și vouă, tinerilor”, a precizat cms. șef Corina Georgescu, IPJ Argeș, potrivit comunicatului transmis de CJ Argeș.

”Răspunsul stă în noi! Schimbarea stă în noi!”

„Ne-am bucurat foarte mult să vedem implicarea tinerilor în acest proiect. Nu ne-am concentrat doar pe partea de prevenție, ci și pe creativitatea cu care tinerii pot veni pentru a combate aceste fenomene. Răspunsul stă în noi! Schimbarea stă în noi!” , a precizat Ana Stan, președinte Consiliul Județean al Elevilor Argeș, potrivit sursei citate.

„Mulțumesc președintelui ATOP pentru invitația transmisă. Împreună cu colegii mei din compartimentul de Prevenire și Combatere a Criminalității am participat la cea mai mare parte dintre activitățile din cadrul campaniei, la ședințele de conștientizare și prevenire din cadrul unitților de învățământ și, cu sigurață, vom participa și la celelalte proiecte”, a completat colonel Răzvan Vîlcu, prim-adjunct IJJ Argeș.

Foto descriptiv. Sursă foto: CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Moș Crăciun a ajuns și pe la copiii din familiile defavorizate din Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ana Stan | Consiliul Județean Argeș | Dinu Lipatti | Marius Nicolaescu | Mioveni | Pitești | Rotary Club

Ultimele articole