Liceul Tehnologic Topoloveni formează tineri pentru piața muncii cu specializările Mecanică, Alimentație Publică și Turism și Industria alimentară

de | 05.07.2024 08:30 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle, Topoloveni

De foarte mulți ani în peisajul educației locale, Liceul Tehnologic Topoloveni (sub această denumire de 10 ani, fosta Școală Gimnazială Nicolae Cristescu  Topoloveni, fondată în anul 1968), școlarizează anual peste 1200 de elevi începând cu micuții de clasă pregătitoare și terminând cu tinerii absolvenți ai ciclului tehnic liceal. În total 49 clase.

liceu Topoloveni

Înființarea Liceului Tehnologic Topoloveni a fost răspunsul firesc la cerințele pieței muncii, ținându-se seama de caracteristicile zonei – sociale, economice și de necesitatea valorificării bazei didactico-materiale de care dispune școala.

Oferta educationala - Liceul Tehnologic Topoloveni formează tineri pentru piața muncii cu specializările Mecanică, Alimentație Publică și Turism și Industria alimentară

Astfel, pentru anul școlar 2024 – 2025 unitatea de învățământ școlarizează:

Clasa a IX-a liceu, cursuri de zi

  • 1 clasă domeniul Industrie Alimentară, calificarea Tehnician în industria alimentară fermentativă şi în prelucrarea legumelor şi fructelor
  • 1 clasă domeniul Mecanică, calificarea de Tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică

Clasa a IX-a profesională – 3 ani, cursuri de zi

  • 1 clasă, domeniul Industrie Alimentară, calificarea Operator în prelucrarea legumelor și fructelor

liceu Topoloveni

Preconizăm că în următorii ani domeniile de pregătire se vor diversifica.

Școala se mândrește cu multe realizări: participări la multe proiecte Erasmus care oferă atât cadrelor didactice dar mai ales elevilor experiențe inedite –  pentru mulți unice:    Proiect Comenius Regio ”Smiles Different”, Tetele – Topoloveni Friendship – ”Through Similarities and differences comes harmony and friendship”, ”Slow down education in the nature”, nr. 2020-1-LV01-KA229-077522_3 – Erasmus+ KA229, ”T-games”.

liceul Topoloveni

Rezultatele elevilor și ale profesorilor obținute la multe concursuri județene, naționale și chiar internaționale sunt deosebite și reflectă atât calitatea colectivului profesoral dar și evidenta implicare și dedicare a elevilor, susținerea părinților și a comunității locale, totul reflectându-se în relațiile dintre aceștia și comunitatea școlară.

Atitudinea proactivă a tuturor actorilor implicați în activitatea acestei școli este caracterizată de entuziasm și profesionalism.

Corpul didactic este alcătuit din mulți profesori dedicați cu cariere apreciate în rândul colegilor și al beneficiarilor educației. Cei 72 de profesori din care majoritatea titulari își pun amprenta zilnic pe nivelul calității procesului instructiv educative.

Exemple de bune practici - Liceul Tehnologic Topoloveni formează tineri pentru piața muncii cu specializările Mecanică, Alimentație Publică și Turism și Industria alimentară

Liceul Tehnologic este situat în centrul orașului Topoloveni și funcționează în patru corpuri, fiecare fiind înconjurat de un spațiu generos de recreere și joacă pentru copii.  Începând cu anul 2016 școala are o suprafață de peste 4000 m² cu multe cabinete, săli de clasă dotate cu table interactive, video proiectoare și sisteme All In One menite să sporească atât calitatea predării, dar și pe cea a învățării.

liceu Topoloveni

Separat de corpul A există o clădire alăturată în care se regăsesc cabinetul psihologic și cabinetul medical precum și spații de depozitare a tot ceea ce înseamnă materiale necesare bunei desfășurări a activității școlare.

Din anul 2013 la ciclul gimnazial funcționează o clasă cu predare intensiv limba engleză unde vin și se înscriu și elevii din zonele limitrofe. Aceștia sunt selectați pe baza unui concurs.

Mecanica 2 - Liceul Tehnologic Topoloveni formează tineri pentru piața muncii cu specializările Mecanică, Alimentație Publică și Turism și Industria alimentară

Clasele de liceu formează tineri pentru piața muncii cu specializările Mecanică, Alimentație Publică și Turism,  Industria alimentară aceștia având posibilitatea de a se forma și de a face practică în unitățile partenere Liceului Tehnologic Topoloveni.

Activitatea școlară se desfășoară într un cadru relaxat, primitor și prielnic.

liceu Topoloveni

În cadrul Liceului Tehnologic Topoloveni absolvenții claselor a VIII a pot alege atât clase de liceu cât și clase de școala profesională. Li se oferă posibilitatea dezvoltării competențelor profesionale prin efectuarea diferitelor stagii de practică la agenții economici, parteneri ai școlii:

  • C. Gold Plast Production S.R.L.
  • Componente Auto S.A.
  • Steff Boss 2004 S.R.L.
  • C. Complex Partener S.R.L.
  • Vinalcool Argeș S.A.
  • Sonimpex S.R.L.

Sonimpex Magiun de Topoloveni - Liceul Tehnologic Topoloveni formează tineri pentru piața muncii cu specializările Mecanică, Alimentație Publică și Turism și Industria alimentară

Se pune accent pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale și a abilităților de viață prin participarea la activități extrașcolare dar și prin materializarea întregului proces educativ în obținerea certificatului de calificare profesională.

liceu Topoloveni

Liceul Tehnologic Topoloveni califică tineri în industria alimentară și are o misiune socială clară în a pregăti absolvenți cu competențe pe care ei le solicită și care să le permită plasarea pe traseul cel mai scurt și sigur spre angajare,  contribuind la crearea unei economii sănătoase și durabile în zonă.

liceu Topoloveni

Responsabilitățile Liceului Tehnologic Topoloveni la nivel comunitar pentru formarea viitorilor tehnicieni în domeniul Industriei alimentare sunt justificate și de buna reprezentare a societăților comerciale în sectorul privat cu care școala colaborează prin parteneriate stabile și de durată.

Pliant Topoloveni - oferta educationala 2024-2025 (2)-1

Pliant Topoloveni oferta educationala 2024 2025 2 2 - Liceul Tehnologic Topoloveni formează tineri pentru piața muncii cu specializările Mecanică, Alimentație Publică și Turism și Industria alimentară

Modernizarea și dezvoltarea învățământului tehnic în domeniul industriei alimentare este în concordanță cu nevoile personale ale tinerilor și cu prioritățile dezvoltării economice la nivel regional. De asemenea, în cadrul unității noastre se poate alege calificarea tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică. Aceasta asigură absolventului un grad sporit de cunoștințe teoretice, de responsabilitate dar și posibilitatea de a executa lucrări la nivel înalt pe mașini cu comandă numerică. Școala asigură condițiile necesare dezvoltării optime și desfășurării procesului de fabricație. Elevii pot realiza programe, pot prelucra piese la mașini cu comandă numerică, pot utiliza mijloace de control.

liceu Topoloveni

Liceul Tehnologic Topoloveni 

Adresa: Str. Calea București, nr.62, Topoloveni;

Email: liceultehnologictopoloveni1@gmail.com

Web: www.scoala–topoloveni.ro | Facebook: Liceul Tehnologic Topoloveni

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Calea București | Erasmus | Liceul Tehnologic Topoloveni | Topoloveni