Liderului CJ Vaslui arestat preventiv! Prins când primea 1,25 milioane de lei mită!

de | 23.09.2023 20:10 | Știri, Eveniment, Importante

  • Dumitru Buzatu, liderul CJ Vaslui arestat!

INFORMAȚII NOI

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.Avocații fostul Președinte al CJ Vaslui au transmis că vor contesta decizia Tribunalului Vaslui.

De precizat că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a lui Dumitru Buzatu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a unui inculpat, expert, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență (…)

 

După întocmirea raportului de expertiză (în care erau trecute date care nu corespundeau realității din teren), în data de 22.06.2022 respectiv în perioada 07-15.02.2023, expertul ar fi pretins de la omul de afaceri suma de suma de 714.000 mii de lei în scopul formulării unor concluzii contrare propriei expertizei efectuate în baza contractului încheiat cu Consiliul județean Vaslui și implicit de „a favoriza” societatea martorului (în sensul de a i se achita în totalitate facturile în valoare de cca. 3.000.000 euro, care i se cuveneau ca urmare a executării întocmai a lucrărilor conform caietului de sarcini).

 

De asemenea, pentru suma de bani pretinsă, expertul i-ar mai fi promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factorii decidenți din cadrul Consiliului județean Vaslui și că-i va determina pe aceștia să achite facturile emise de societatea omului de afaceri pentru lucrările executate”, a transmis DNA.

Buzatu a fost de asemenea exclus astăzi din PSD iar în locul lui a fost numit interimar Dragoș Benea.

Totodată fiul liderului din Vaslui, Tudor Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de stat, informează Antena3 CNN.

baronul-de-vaslui-

Foto: Antena3 CNN

Update, 23 septembrie 08:40

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut în această dimineață după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită. Banii au fost găsiți în portbagajul autoturismului personal.

Liderul CJ Vaslui a fost dus la audieri în jurul orei 04:00, după ce, în prealabil, oamenii legii i-au percheziționat și locuința.

lider cj vaslui

ȘTIRE INIȚIALĂ

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a fost prins în flagrant de DNA când primea șpagă de 1,2 milioane de lei.

Banii erau marcați de DNA, în cadrul flagrantului, conform Antena 3 CNN.

La domiciliul președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, sunt efectuate, în aceste momente, mai multe percheziții.

WhatsApp Image 2023 09 22 at 23.29.47 - Liderului CJ Vaslui arestat preventiv! Prins când primea 1,25 milioane de lei mită!

Acesta ar fi cerut mita de 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract și i-ar fi primit în incinta unui local pe care îl frecventa.

WhatsApp Image 2023 09 22 at 23.29.47 2 - Liderului CJ Vaslui arestat preventiv! Prins când primea 1,25 milioane de lei mită!

WhatsApp Image 2023 09 22 at 23.29.47 3 - Liderului CJ Vaslui arestat preventiv! Prins când primea 1,25 milioane de lei mită!

Suma exorbitantă de bani care apare în imagini arată 25 de teancuri de câte 100 de bancnote de 500 de lei și a fost găsită în portbagajul mașinii iar Dumitru Buzatu ar fi fost preluat de către anchetatorii DNA și dus la audieri.

WhatsApp Image 2023 09 22 at 23.15.47 1 - Liderului CJ Vaslui arestat preventiv! Prins când primea 1,25 milioane de lei mită!

Banii proveneau din fondul de anchetă al DNA și erau marcați, potrivit sursei citate.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat că va convoca de urgență, sâmbătă, BPN în format online şi va propune excluderea lui Dumitru Buzatu din partid.

Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

De-a lungul timpului, Dumitru Buzatu a fost protagonistul unor numeroase episoade publice si materiale de presă. Unul dintre cele mai memorabile este reprezentat de intervenția sa la postul Antena 3 într-o avansată stare de ebrietate.

VEZI VIDEO AICI

Potrivit romania.europalibera.org, ultima declarație de avere îl prezintă pe Dumitru Buzatu drepșt deținător a nouă terenuri agricole sau forestiere, cinci clădiri în Zapodeni, județul Vaslui, o șalupă și două mașini.

Mai mult de atât, acesta a donat, în cursul anului 2022, o casă și două terenuri fiului său, a primit un salariu de 164.000 de lei de la Consiliul Județean, la care se adaugă o pensie de 95.000 de lei și o pensie specială de fost parlamentar de 73.000 de lei. În total, 27.000 de lei net pe lună.

 

Foto: Digi24 și Antena3 CNN

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Foştii parlamentari de Argeş trag cu dinţii în instanţă pentru recuperarea pensiilor speciale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole