Lista localităților din România în care telefonul poate trece involuntar în roaming. Risc de costuri suplimentare

de | 27.07.2024 15:09 | Lifestyle, Național

În contextul călătoriilor de vară și al altor activități desfășurate în zonele de graniță ale României, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) avertizează cu privire la riscul de roaming involuntar în peste 350 de localități din județele aflate în apropierea granițelor.

Potrivit ANCOM, roamingul involuntar se activează atunci când telefonul mobil se conectează automat la o rețea de telefonie mobilă dintr-o țară vecină, în timp ce utilizatorul se află într-o zonă de graniță. Eroarea este cauzată de faptul că semnalul rețelei de telecomunicații din țara vecină este mai puternic decât cel al rețelei la care este abonat utilizatorul.

Intrarea în roaming involuntar poate genera costuri suplimentare semnificative pentru apeluri, mesaje și date mobile, chiar și în cazul în care utilizatorii nu au trecut efectiv granița.

Atenție! În special la granița cu Republica Moldova, Serbia și Ucraina costurile suplimentare pot fi substanțiale, deoarece în aceste țări, care nu sunt membre UE, nu se aplică tarifele de roaming reglementate la nivelul Uniunii”, transmit reprezentanții ANCOM

Lista celor 356 de localități

ANCOM a identificat localitățile cu risc de roaming involuntar și a publicat o listă cu acestea.

Cele 356 de localități din România aflate sub incidenţa riscului de roaming involuntar sunt în următoarele judeţe: Mehedinți (33 localități), Timiș (31 localități), Botoșani (29 localități), Satu Mare (28 localități), Bihor (26 localități), Iași (22 localități), Dolj (21 localități), Caraș-Severin (19 localități), Suceava (19 localități), Giurgiu (15 localități), Arad (15 localități), Constanța (13 localități), Călărași (13 localități), Vaslui (13 localități), Tulcea (13 localități), Galați (11 localități), Maramureș (11 localități), Teleorman (14 localități) și Olt (10 localități).

Lista completă AICI

ANCOM avertizează ca înainte de a călători în zonele de graniță să dezactivăm roamingul, pentru a preveni conectarea automată la rețeaua din ţara vecină. Dacă totuşi am uitat să dezactivăm roamingul şi telefonul deja s-a conectat la reţeaua din ţara vecină, trebuie să selectăm manual rețeaua la care suntem abonaţi, pentru a evita astfel roamingul involuntar.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Poliţist prins când conducând beat şi sub influenţa drogurilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare: