Lista satelor care s-au înscris pentru titlul de ”Best Tourism Village” 2023

de | 27.09.2023 13:13 | Național, Lifestyle

Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) anunță că la ediția din acest am România participă cu 5 propuneri la competiția ”Best Tourism Villages”. Satele selectate, în urma verificării aplicațiilor de către comisia MEAT, sunt Polovragi (jud. Gorj), Gura Siriului (jud. Buzău), dar și Biertan, Ciocănești și Eibenthal, care, de altfel, s-au înscris și în cadrul ediției precedente. Rezultatele vor fi transmise în această toamnă!

”Dedicăm Ziua Mondială a Turismului, în acest an, destinațiilor rurale din țara noastră care au candidat la titlul „Best Tourism Village”, acordat de #UNWTO, și care, datorită autenticității lor și exemplelor de bună practică pe care le oferă, fac parte din „Ruta satelor tradiționale turistice din România”, dezvoltată de #MEAT.

Ediția #2022 În cadrul selecției naționale s-au înscris 6 sate: Rășinari, Biertan și Râu Sadului (jud. Sibiu), Ciocănești (jud. Suceava), Costești (jud. Vâlcea) și Eibenthal (jud. Mehedinți). Conform regulamentului #UNWTO, doar trei dintre acestea se puteau califica pentru următoarea etapă a competiției, organizată la nivel mondial.

În urma evaluării de către comisia #MEAT a candidaturilor, cele mai mari punctaje au fost obținute de Rășinari, Biertan și Ciocănești. Marele câștigător al României, desemnat de juriul internațional, a fost Rășinari, care astăzi se poate mândri cu distincția ”Best Tourism Village””, anunță MEAT în informarea publicată.

Ruta satelor tradiționale turistice din România

La ediția din 2023, România participă cu 5 propuneri la competiția Best Tourism Villages, UNWTO acceptând, astfel, un număr mai mare de candidaturi în cadrul etapei mondiale. Satele selectate, în urma verificării aplicațiilor de către comisia MEAT, sunt Polovragi (jud. Gorj), Gura Siriului (jud. Buzău), dar și Biertan, Ciocănești și Eibenthal, care, de altfel, s-au înscris și în cadrul ediției precedente. Rezultatele vor fi transmise în această toamnă! MEAT arată că ”Ruta satelor tradiționale turistice din România”, dezvoltată pe plan național, din care fac parte cele 8 localități amintite, dar și alte sate care dispun de patrimoniu cultural și natural, își propune să contribuie la promovarea și la informarea agențiilor de turism despre posibilitatea realizării unor noi produse turistice. Precizăm că ruta este, în continuare, deschisă și altor destinații rurale.

Sursă foto: Facebook MEAT.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Istoria prinde viață la Castrul Roman Jidova! O nouă ediție „Transalvtanvs Fest”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Antreprenoriatului și Turismului | Buzău | Gorj | Mehedinți | Roman | Sibiu | Suceava | Vâlcea

Ultimele articole