Locuri libere la liceu. Iată care au fost cele mai căutate specializări din Argeș!

de | 25.07.2024 09:59 | Județean, Lifestyle

Ministerul Educației a publicat lista cu primele 50 specializări din ţară ordonate după ultima medie de admitere din 2024. Astfel, pe primul loc este specializarea de ”Matematicvă – Informatică” – bilingv, Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din București, unde ultima notă de intrare a fost 9,90. Pe locul 26 în acest top se regăsește COLEGIUL NAȚIONAL „ION C. BRĂTIANU” PITEȘTI – Matematică-Informatică, bilingv, cu ultima notă de intrare 9.55.

Totodată, în top 50 de specializări din ţară ordonate după ultima medie de admitere din 2024 se mai regăsește pe 30 tot COLEGIUL NAȚIONAL „ION C. BRĂTIANU” PITEȘTI – Ştiinţe ale Naturii, 9.52. De asemenea, cei trei candidați cared au luat 10 la Evaluarea Națională au intrat la COLEGIUL NAȚIONAL „ION C. BRĂTIANU” PITEȘTI. Din totalul de 3.635 de locuri la licfeu, după repartizarea computerizată au rămas libere 186. Totodată, au rămas de repartizat din seria curentă în prima etapă 39 de candidați.

Mai jos găsiți lista locurilor libere și cea de specializări pentru județul Argeș.

lsista specializario si ultimele medii - Locuri libere la liceu. Iată care au fost cele mai căutate specializări din Argeș! lista locuri libere 1 - Locuri libere la liceu. Iată care au fost cele mai căutate specializări din Argeș!

Vă reamintim că repartizarea computerizată în clasa a IX-a a avut loc miercuri, 24 iulie, conform calendarului oficial. De astăzi, joi, 25 iulie, până pe 30 iulie, elevii admiși și părinții lor pot merge la liceul la care au fost repartizați pentru confirmarea locului.

Documentele necesare pentru înscrierea la liceu 2024:

  • cererea de înscriere (se descarcă de pe site-ul liceului/se ridică de la Comisia de înscrierea a liceului);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere – copie după ambele și prezentate la înscriere în original;
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională, în original – clasa a VIII-a – se ia de la școala de proveniență;
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale), în original – se ia de la școala absolvită;
  • fișa medicală în original (se obține de la școala absolvită sau de la medicul de familie, care conține și lista vaccinurilor administrate elevului).

Elevii cu cerințe educaționale speciale, CES, depun și certificatul de orientare școlară și profesională și elevii romi depun recomandarea de apartenență la etnia romă.

Calendarul admiterii la liceu 2024
  • 25 – 30 iulie 2024 –Depunerea dosarelor de înscriere unde candidații au fost repartizați
  • 30 iulie 2024– Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere
  • 31 iulie – 2 august 2024 – Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată
  • A doua etapă de admitere în învățământul liceal – pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, începe pe 2 august.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MFTES și screenshot admitere.edu.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Definitivat 2024. Ministerul Educației anunță: S-au afișat subiectele și baremele de corectare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București