Locuri de vizitat – comuna Biertan. 8 imobile tradiționale din Situl Rural Biertan, în proces de conservare

de | 06.08.2023 14:28 | Știri, Lifestyle, Național

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a precizat astăzi că opt imobile tradiţionale care fac parte din situl rural de la Biertan sunt în proces de conservare. Așezarea săsească din Transilvania comuna Biertan este sub incidența proiectului PNRR, care își propune realizarea unei rute a satelor cu arhitectură tradițională reprezentativă pentru zona săsească din Transilvania.

Ruta satelor cu arhitectură tradiţională beneficiază de o finanţare în valoare de 9,78 milioane euro prin PNRR.

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan Sursă foto: Facebook Raluca Turcan

”Una dintre cele mai frumoase și bine conservate așezări săsești din Transilvania, comuna Biertan este sub incidența proiectului PNRR, care își propune realizarea unei rute turistico-culturale reprezentative pentru zona săsească din Transilvania. 8 imobile tradiționale, care fac parte din Situl Rural Biertan, locuite, sunt în proces de conservare și vor pune în valoare întregul ansamblu istoric”, a scris Raluca Turcan pe pagina de Facebook.

Pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Ministrul Culturii a mai explicat că susține toate demersurile necesare conservării valorilor identității poporului român. ”Localitatea și-a păstrat farmecul, cu case vechi construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră, fațade în culori pastel și decoraţii cu motive viticole. Ansamblul arhitectural cu frumoasa cetate fortificată au determinat includerea comunei pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Prețuiesc eforturile primarului Mircea Dragomir de a reda strălucirea comunei Biertan, centrul spiritual al saşilor din Transilvania în sec. XVI, și susțin toate demersurile necesare conservării valorilor identității poporului român”, a mai completat Raluca Turcan pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Raluca Turcan

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Jocurile Francofoniei Kinshasa 2023. Sportivii argeșeni, pe podium

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole