Lovitură de teatru! OMV va plăti taxa de solidaritate

de | 22.02.2023 18:37 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Lovitură de teatru! OMV va plăti taxa de solidaritate

Schimbare de situație în cazul OMV Petrom, care la începutul acestui an anunța că nu va plăti taxa de solidaritate impusă de statul român companiilor de energie.

Surse guvernamentale susțin că, de fapt, compania va plăti taxa de solidaritate, potrivit Antena 3. În cadrul ședinței de Guvern, care a avut loc miercuri, s-a afirmat că OMV ar urma să plătească taxa impusă.

De asemenea, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a cerut luna trecută să fie făcute controale de ANAF la toate companiile, inclusiv la OMV.

Am solicitat şi domnului preşedinte Heiuş (n.r. preşedinte ANAF) să facă o analiză pe toate companiile. Din punctul meu de vedere nu am dubii că această contribuție nu va fi plătită inclusiv de către această companie (n.r. OMV Petrom)”, declara Adrian Câciu în ianuarie.

Amintim că la începutul lunii februarie, OMV Petrom susținea că nu dorește să achite taxa de solidaritate și că a anunțat că anul trecut a avut un profit record de 2,1 miliarde euro, de aproape două ori ai mare decât precedentul record, realizat în 2013, de 1,1 miliarde de euro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vești bune pentru Argeș. Guvernul României a aprobat lista celor 27 de obiective de investiții finanțate din PNRR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Câciu | OMV Petrom | Petrom