Restricțiile de pe Valea Oltului și podul Giurgiu-Ruse afectează Dacia. Ce pierderi înregistrează compania

de | 11.07.2024 17:32 | Județean, Lifestyle

Circulația rutieră pe DN7 pe Valea Oltului, între localitățile Boița și Lazaret, va fi închisă complet pe timpul zilei, până pe 9 august.

Motivul pentru care s-a luat această măsură este că trebuie tăiați peste 20.000 de arbori de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, iar din cauza terenului abrupt există pericolul ca bucăți mari de pământ, pietre și inclusiv copaci să ajungă pe autovehiculele în mers.

Mai multe companii au fost afectate de această măsură, iar printre ele se află și Uzina Dacia de la Mioveni.

Șefului companiei, Mihai Bordeanu a precizat că Dacia trimite aproximativ 600 de camioane săptămânal pe Valea Oltului, care acum vor fi nevoite să facă un ocol de circa 2 ore.

În plus, alte circa 150 de camioane sunt afectate de lucrările de pe podul Giurgiu-Ruse, unde se circulă pe o singură bandă.  Oficialul Dacia a subliniat că aceste lucrări destabilizează transportul mașinilor noi către dealerii din Europa.

Astfel, din cauza închiderii circulației pe timp de zi pe Valea Oltului .și a lucrărilor de pe Podul Prieteniei, Dacia înregistrează pierderi uriașe în fiecare săptămână.

Noi, Dacia, am aflat despre aceste lucrări odată cu toată lumea, nu am fost consultaţi cu privire la perioadă. Vom avea 600 de camioane pe săptămână afectate care circulă pe Valea Oltului alături de alte 150 care vor întârzia din cauza lucrărilor la podul de la Giurgiu. Impactul financiar, pe lângă cel legat de combustibil pentru că sunt două ore în plus, ajunge la o primă estimare la 50.000 de euro pe săptămână. Singurul lucru bun este că în august uzina intră în remont. Şi uzina Ford Otosan este afectată, ca de altfel întreaga industrie auto din România”, a subliniat Mihai Bordeanu, citat de  Ziarul Financiar.

Reamintim că în perioada 08 iulie-09 august 2024, circulația rutieră este închisă pe DN 7 Pitești-Sibiu (Valea Oltului), pe tronsonul kilometric 242 – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00.  În acest interval de timp, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare.

Rutele ocolitoare le găsești AICI.

Iar începând de ieri, 10 iulie, timp de aproximativ 2 ani, se vor executa lucrări de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore. Din acest motiv, traficul rutier se va desfășura alternativ pe DN 5, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de intrare în România.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alertă alimentară! Produs retras de la vânzare din magazinele Mega Image

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Dacia | DN 5 | Ford Otosan | Giurgiu | Mihai Bordeanu | Mioveni | Pitești | Sibiu | Uzina Dacia | Valea Oltului