Luni începe tabăra de toacă la Muzeul Golești

de | 30.07.2024 10:25 | Județean, Lifestyle

Luni, 5 august, va începe la Muzeul Golești, cu binecuvântarea ÎPS Calinic și cu implicarea Biroului de Catehizare și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Tabăra de Toacă, sub îndrumarea Preotului Octavian Duminică, de la Parohia Sfântul Nicolae și Sfântul Nectarie – Pitești.

 Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Vacanța de vară la Muzeul Golești continuă cu noi activități. Astfel, potrivit informării publicate de reprezentanții Muzeului Golești săptămâna viitoare este programată tabăra de toacă, dar și alte două ateliere: Ne distrăm şi învăţăm…coordonator Simina Arsene; Inițiere în oină joc tradițional românesc, coordonator Victor Popa.

”Părintele Octavian Duminică, născut la 18 iunie 1975, în Pitești, absolvent al Seminarului Teologic Sf. Neagoe Basarab și al Facultății de Teologie din Pitești, a desfășurat de-a lungul anilor numeroase activități catehetice în cadrul Protoeriei Pitești. Dintre acestea amintim:

-Hristos împărtășit copiilor

-Concursul național de miniproiecte de educație social- filantropică Copilul învață iubirea lui Hristos

-Spectacolul concurs Bucuria de a fi creștin

-Festivalul Internațional de Muzică Bizantină- Pitești etc.”,  arată cei de la Muzeul Golești. În informarea publicată pe pagina de Facebook.

Noul proiect de la Muzeul Golești, coordonat de muzeograf Nicoleta Popa Grigore, constă în împărtășirea tainei ritmului străvechi de toacă, copiilor din județul Argeș.

 Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Este funcțional primul sistem public de panouri solare termice din România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Muzeul Golești | Pitești | Sfântul Nicolae