MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Bosnia și Herțegovina

de | 04.10.2024 20:20 | Național, Lifestyle

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina (BiH) că autoritățile locale au emis un cod roșu pentru întregul teritoriu al țării, valabil în perioada 04 – 06 octombrie 2024. Acest cod a fost instituit din cauza furtunilor puternice și ploilor torențiale.

Potrivit MAE, mai multe drumuri au fost închise, iar ruta M17 a devenit pe largi porțiuni impracticabilă.

Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze constant despre condițiile meteorologice și starea drumurilor prin consultarea site-urilor oficiale ale Institutului Hidro-Meteorologic din Bosnia și Herțegovina: https://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/index.php și https://rhmzrs.com/.

Pentru asistență consulară, românii pot contacta Ambasada României la Sarajevo la numerele de telefon: +38733668893 și +38733214022. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), unde operatorii sunt disponibili non-stop.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în BiH: +38761428354.

MAE recomandă, de asemenea, consultarea site-urilor oficiale pentru informații suplimentare și actualizări:  https://consular-protection.ec.europa.eu/index_enhttp://sarajevo.mae.ro și www.mae.ro.

Foto descriptiv  Pixabay

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

România U15, în formă maximă la Turneul de Dezvoltare UEFA din Bulgaria: toate meciurile câștigate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Ministerul Afacerilor Externe