Magiunul de Topoloveni, la târgul de produse atestate de la București

de | 10.10.2024 12:55 | Național, Lifestyle

Târgul de produse atestate de MADR organizat în curtea instituției pentru a sărbători Ziua Națională a produselor agroalimentare românești este deschis până sâmbătă, pe 12 octombrie. La acest târg veți găsi și magiunul de Topoloveni, primul produs tradițional românesc recunoscut de UE.

Sursă foto: FB MADR.

Ajunsă la a opta-a ediție ”Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”, este celebrată și în curtea MADR, cu sprijinul Cooperativei Caprirom Sud Muntenia, în perioada 10 – 12 octombrie, între orele 09:00-19:00, printr-o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești. Vizitatorii sunt așteptați cu o gamă variată de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene, produse atestate tradițional, produse care au dobândit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”, produse cu denumire protejată, precum Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru produse agroalimentare și Indicații Geografice pentru băuturi spirtoase (IG), produse certificate ecologic, preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, miere, dulcețuri.

Astăzi, potrivit informării publicate păe pagina de Facebook a MADR, ministrul Florin Barbu a salutat producătorii prezenți la cea de-a opta ediție a „Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești”, prilej de sărbătoare pentru toți cei care apriciază produsele înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene, pe cele atestate traditional, ori produsele montane, pe cele certificate ecologic, precum preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, miere, dulcețuri.

Sursă foto: FB MADR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, cercetat de DNA pentru mită de la pacienți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | DNA | Florin Barbu | Topoloveni