La Mânăstirea Trivale. Tabără de creație religioasă pentru copii

de | 19.07.2024 11:34 | Lifestyle, Pitești

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului anunță că a avut loc ediția a V-a a taberei de creație religioasă ”Sfântul și Dreptul Iosif” la Mânăstirea Trivale. Activitățile principale au inclus ateliere de pictură religioasă, unde tinerii au învățat tehnicile tradiționale de realizare a icoanelor.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat Tabăra de creație religioasă ”Sfântul și Dreptul Iosif”, ediția a V-a la Mânăstirea Trivale din municipiul Pitești,potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Părintele Stareț David și Părintele Paul Stănescu, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Pitești au întâmpinat copiii din centrele catehetice, iar cadrele didactice, Ștefania-Elena Ionescu și Denisa Badea de la Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” din Pitești i-a îndrumat cu drag în activitățile propuse. Tabăra, desfășurată într-un cadru pitoresc și liniștit, a reunit copii de diferite vârste, oferindu-le ocazia să își dezvolte abilitățile artistice în domeniul picturii religioase. Sub îndrumarea unor mentori experimentați, copiii au avut parte de un program bogat în activități educative și spirituale.

”Activitățile principale au inclus ateliere de pictură religioasă, unde tinerii au învățat tehnicile tradiționale de realizare a icoanelor. Aceștia au fost încurajați să își exprime creativitatea, respectând în același timp canoanele iconografiei ortodoxe. Prin aceste ateliere, participanții au dobândit o mai bună înțelegere a simbolismului și a semnificației spirituale a artei religioase.

Pe lângă activitățile artistice, tabăra a inclus și sesiuni de cateheză, în cadrul cărora copiii au învățat despre viața Sfântului și Dreptului Iosif, precum și despre importanța valorilor creștine în viața de zi cu zi. Rugăciunile comune și participarea la slujbele religioase au întărit legăturile spirituale dintre participanți și au creat un mediu propice pentru reflecție și creștere spirituală.

De asemenea, copiii au avut ocazia să participe la excursii educative în împrejurimile mânăstirii, descoperind istoria și tradițiile locale. Aceste excursii au fost o oportunitate de a învăța despre patrimoniul cultural și spiritual al zonei, consolidându-le cunoștințele și aprecierea pentru diversitatea culturală”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Programul taberei a fost completat de activități recreative și sportive, menite să promoveze spiritul de echipă și să ofere momente de relaxare și distracție. Jocurile de grup și activitățile în aer liber au contribuit la dezvoltarea abilităților sociale ale copiilor, facilitând crearea de noi prietenii și întărirea relațiilor de colegialitate.

Un aspect esențial al taberei a fost implicarea activă a părinților. Această colaborare între părinți, copii și mentori a contribuit la succesul taberei, creând o comunitate unită și dedicată promovării educației integrative.

”Tabăra a fost, așadar, un prilej valoros pentru toți participanții de a-și dezvolta abilitățile artistice și spirituale într-un mediu de învățare și reflecție. Prin inițiativele Programului Județean de Tabere pentru Copii și Tineret ”Lăsați copiii să vină la Mine!”, participanții au avut ocazia să exploreze noi perspective, să își aprofundeze credința și să se pregătească pentru viitor cu încredere și optimism.

La tabără au participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor pentru activitatea frumoasă și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. Tabăra, inițiată organizată și implementată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș de Centrul Eparhial este înscrisă în Programul de Tabere și Activități de vacanță pentru copii și tineri. La final, toți participanții au primit daruri din partea organizatorilor”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Împreună prin dans” i-a legat pe viață. A cerut-o în căsătorie în timpul spectacolului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului | Pitești | Trivale

Ultimele articole