Marcel Ciolacu: ”Mi-am depus astăzi candidatura la președinția României”

de | 05.10.2024 13:27 | Național, Politic

Marcel Ciolacu și-a depus astăzi candidatura la președinția României. A fost însoțit de nume importante din conducerea PSD. Printre cei care au fost lângă Marcel Ciolacu a fost și ministrul Muncii, argeșeanca Simona Bucura-Oprescu, dar și președintele CJ și al PSD Argeș, Ion Mînzînă.

”Am decis să-mi depun candidatura după o perioadă pe care românii nu și-au dorit-o în mod deosebit. Deoarece, vreau să vă reamintesc că în ultimii 20 de ani am avut 17 guverne”, a explicat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a adus în discuție un plan ambițios pentru România, axat pe valorile dialogului și colaborării. Cu un angajament clar față de o politică constructivă și morală, liderul social-democrat subliniază necesitatea încheierii unei perioade marcate de ostilitate între putere și opoziție. Ciolacu își afirmă convingerea că progresul real în viața politică românească nu poate fi obținut fără o implicare activă și deschisă a tuturor partidelor, promovând astfel ideea că puterea trebuie împărtășită pentru a construi un viitor comun. Această abordare sugerează un nou mod de a face politică, bazat pe dialog și cooperare, care ar putea redefini relațiile dintre formațiunile politice din România.

Minzina Facaleata Ciolacu si SBO la depunerea candidaturii1 - Marcel Ciolacu: ”Mi-am depus astăzi candidatura la președinția României”

”Mi-am depus astăzi candidatura la președinția României fiind convins că România are nevoie de o schimbare. A venit timpul să privim cu echilibru și responsabilitate această demnitate în statul român.

Vin în fața dumneavoastră cu un plan pentru România, vin și cu un crez politic și, mai ales, vin cu un angajament moral.

Planul pentru România este bazat pe cinci priorități naționale:

  1. creșterea veniturilor și a puterii de cumpărare
  2. reindustrializarea țării
  3. finalizarea autostrăzilor
  4. protejarea tinerilor de consumul de droguri
  5. apărarea drepturilor românilor din Diaspora.

În același timp, eu cred că treaba unui președinte este să unească. Și să unească TOȚI românii în jurul obiectivelor naționale. Acesta este crezul meu politic!

Dar, pentru toate acestea, trebuie în primul rând ca președintele să se remarce prin altceva decât prin lux și opulență. Iar angajamentul meu moral este că toți românii vor ști pe ce și de ce se cheltuie banii publici.

Echilibru, responsabilitate și transparență – aceasta este calea sigură pentru o Românie puternică și dezvoltată!”, a punctat Marcel Ciolacu.

”Președintele României trebuie să dea explicații asupra programului său, de ce face anumite deplasări (…) și să spună transparent costurile fiecărei deplasări și câștigurile ei”, a mai spus șeful PSD.

Pe tema aderării României la spaţiul Shengen şi cu graniţele terestre, în acest an, premierul Marcel Ciolacu afirmă că între autorităţile de la Bucureşti şi cele de la Viena există ”o comunicare directă”.  Ba mai mult, Marcel Ciolacu a completat: ”Eu cred că în perioada următoare vom veni cu veşti bune pentru România”. Totodată, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al României, Marcel Ciolacu, a explicat că susţine familia tradiţională şi nu contestă dreptul femeii de a face avort.

”Sunt unul dintre susţinătorii familiei tradiţionale, dar eu cred – şi am avut o discuţie lungă şi cu domnul Grindeanu şi mai ales cu doamnele din echipă – va trebui în planul de guvernare să venim şi cu un plan demografic, va trebui să dăm femeii alternativa ca ultima alegere a sa să fie avortul. Normal, se întâmplă să rămână însărcinată când este în studenţie, se întâmplă să rămână însărcinată când niciunul dintre parteneri nu are serviciu, atunci statul trebuie să intervină, trebuie să intervină şi să dea o alternativă, trebuie să vină cu un program social, ca ultima alegere să fie avortul”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Foto descriptiv. Sursă foto:  Facebook Marcel Ciolacu și FB PSD Arges

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: Educația înseamnă și formarea de caractere, dezvoltarea de abilități și cultivarea valorilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Marcel Ciolacu | Ministrul Muncii | Simona Bucura-Oprescu | Viena