Marcel Ciolacu: Majorarea salariului minim la 3.700 de lei va menține și beneficiile salariaților

de | 28.06.2024 11:25 | Național, Administrație, Politic

Premierul Marcel Ciolacu a ținut să liniștească salariații din România precizând că contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei pentru aplicarea facilităților fiscale. În consecință majorarea salariului minim se va simți ca o creștere a venitului.

Majorarea salariului minim de la 1 iulie ar fi adus de fapt o scădere pentru cei care primeau tichete de masă, însă soluția guvernamentală găsită ca acest lucru să ni se întâmple a fost aceea de a nu lua în calcul tichetele și de a respecta astfel plafonul maximal de 4.000 de lei brut pentru neaplicarea contribuțiilor sociale.

”Majorarea salariului minim la 3.700 de lei de la 1 iulie va menține și beneficiile salariaților. Astfel, contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei pentru aplicarea facilităților fiscale.

Și tot astăzi, am înghețatat punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie”, a transmis premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de astăzi.  

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Marcel Ciolacu: ”Vom continua să depunem toate eforturile necesare pentru ca vocea României să fie ascultată”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu

Ultimele articole