În sezonul rece, coșurile de fum joacă un rol crucial în siguranța locuințelor, însă neglijarea întreținerii acestora poate duce la incidente grave.
În ultimele 24 de ore, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a două incendii izbucnite la coșurile de fum ale unor locuințe din comuna Bughea de Sus și orașul Costești.
La sosirea forțelor de intervenție, ardea funinginea din interiorul coșurilor. Datorită intervenției rapide a pompierilor, flăcările nu s-au extins la acoperișurile locuințelor, evitând astfel pagube materiale majore. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Aceste incidente subliniază necesitatea unei responsabilități sporite în ceea ce privește siguranța la locuință, mai ales pe timpul sezonului rece, când încălzirea devine o prioritate pentru fiecare familie. Este vital să conștientizăm riscurile potențiale și să ne asigurăm că măsurile de prevenire a incendiilor sunt respectate cu strictețe.
Curățarea și verificarea periodică a coșului de fum nu doar că asigură o bună funcționare a sistemului de încălzire, dar previne și acumularea de funingine, care poate provoca incendii sau intoxicații cu monoxid de carbon.
Iată câteva recomandări esențiale din partea ISU Argeș pentru a preveni incendiile legate de coșurile de fum:
- verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
- coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
- coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).
În concluzie, nu lăsați siguranța pe ultimul loc! Asigurați-vă că locuința este pregătită pentru iarnă.
Foto descriptiv: realitateadesibiu.net
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Jaqueline Cristian s-a calificat în turul doi la Australian Open